Egy nap alatt négy helyről is próbált rabolni a budapesti banda - videó

Vágólapra másolva!
Fegyházba kerülhet az a három férfi, akik tavaly január 31-én úgy próbáltak meg pénzt szerezni, hogy több üzlet eladóját is megfenyegették, a XX., illetve XXI. kerületben, hogy ha nem kapnak pénzt, akkor fejbelövik őket.
Vágólapra másolva!

Egy 31 éves férfi és két társa egy 23 és egy 20 éves férfi felosztották egymás között a feladatokat: a kiválasztott üzletben

először a 23 éves férfi ment be azért, hogy előzetesen felmérje a körülményeket,

ellenőrizze, hogy férfi vagy női eladó van bent, és hogy vannak-e az üzletben vásárlók. Ezután

a 31 éves férfi ment be a boltba, társai pedig az üzlet közvetlen közelében várakoztak és figyeltek, hogy szükség esetén jelezni tudjanak neki.

Pont egy éve egy XXI. kerületi dohánybolthoz mentek, majd miután a 23 éves férfi a terv szerint felmérte a körülményeket, 31 éves társa bement a boltba és

megfenyegette az eladónőt, hogy ha nem adja át neki a kassza tartalmát, fejbe lövi. A fenyegetés hatására az eladó egy műanyag pohárban 1.300 forintnyi aprópénzt adott át a férfinak aki azzal távozott az üzletből.

Negyed órával később ugyanez a három férfi

egy szintén XXI. kerületi dohányboltból próbáltak rabolni, az eladónő azonban a fenyegetés ellenére nem adott pénzt a 31 éves rablónak, hanem megnyomta a pánikgombot, ezért a férfi elmenekült.

Forrás: Police.hu

Ezután a vádlottak

átmentek a XX. kerületbe, ahol először egy élelmiszerboltot, majd azután egy dohányboltot akartak kirabolni.

Az eladók egyik esetben sem adtak pénzt nekik, a dohányboltban dolgozó férfi pedig rá is kiáltott a rablóra, hogy azonnal hagyja el az üzletet.

Az ügyészség a 3 férfival szemben csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot.