Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) január 27-i nyílt napjára, mindegyik karhoz külön virtuális szoba tartozik majd.

Hermann Péter, az SE oktatási rektorhelyettese hétfőn az M1 csatornán elmondta, a járvány ellenére idén is szerettek volna létrehozni egy olyan fórumot, amely révén az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolások betekintést kaphatnak a Semmelweis Egyetem életébe.

Az SE nyílt napján nemcsak az intézmény hat kara mutatkozik be interaktív előadások és kisfilmek segítségével, de az egyetem tehetséggondozó programját és a szakképző iskolákat is jobban megismerhetik az érdeklődők. Az ikonikus egyetemi helyszíneket virtuális körsétán mutatják be. A regisztráltak egy kódot kapnak, és bejelentkezés után csatlakozhatnak az előadásokhoz.
Hermann Péter elárulta, hogy a Semmelweis Egyetemre történő sikeres felvételihez kellenek a legmagasabb érettségi pontszámok az országban, az egyetem minden képzési területe rendkívül népszerű. A tavalyi nyílt napra háromezren jelentkeztek, a szervezők remélik, hogy idén is ekkorra érdeklődés övezi majd a rendezvényt.