Tisóczki Evelin, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsai Telephelyének osztályvezető főnővére kapta meg 2021-ben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója díját - írja a BEOL.

Tisóczki Evelin az orosházi Táncsics gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán végzett diplomás ápolóként.

Én ápolónőnek születtem. Szeretek törődni a betegekkel, és hiszem, hogy a lélekkel is foglalkoznom kell. Az ápolói hivatás nem könnyű, ám a legszebb. Évekig váltott, 12 órás műszakban dolgoztam. Ez idő alatt megtanulja az ember, mi az életben az igazán fontos. Megismertem a halált, a szenvedést, az elmúlást és az élet kezdetét - nyilatkozta a BEOL-nak.

Tisóczki Evelin a négyéves főiskolai tanulmányai mellett elvégzett egy betegsegítő önkéntes képzést, majd évekig a szegedi Talentum Alapítványnál és a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítványnál tevékenykedett. A szegedi egyetemen két évig volt élettan-demonstrátor.

"Annyira beleszerettem a sebészetbe, hogy már a főiskolai tanulmányaim alatt dolgoztam a sebészeti klinikán, akkor még segédápolóként. A diploma megszerzését követően az SZTE ÁOK Sebészeti Klinikáján kezdtem, majd felvételiztem Szegedre, az abban az évben induló ápolás-mesterképzésre. Nem vettek át levelező szakra, így kerültem Budapestre, majd a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karára, ahol egyetemi okleveles ápolóként végeztem. Jelenleg a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban dolgozom osztályvezető főnővérként. A neurológiai és stroke-osztályon először éreztem azt, hogy minden reggel szeretek bejárni, mert kiváló a közösség és remek emberek dolgoznak velem – mondta szakmai pályájának alakulásáról Evelin, akinek dr. Berzéné Vági Andrea ápolási igazgató felajánlotta, hogy az újonnan létrejött oltópontot vezesse.

Evelin egyszerű családban nőtt fel. Büszke a gyökereire. "A szüleim nélkül nem lennék ma olyan ember, amilyenné váltam. Nem felejtem el, honnan indultam: egy Békés megyei kis faluból, ahol megtanultam, milyen becsületesen élni és kitartani minden körülmények között. Számomra a két legfontosabb ember Tisóczki József, az édesapám és Tisóczkiné Meggyesi Ilona, az édesanyám. A Táncsics gimnáziumból Laskovicz Juliannára és Gabnai Edit tanárnőkre nagy tisztelettel gondolok. Ők támogattak az elképzeléseimben mindvégig. És köszönettel tartozom mindazoknak, akik megmutatták nekem azt is, hogy én milyen ember nem szeretnék lenni soha az életben" - nyilatkozta.

Evelin gyönyörű, fiatal, szőke hölgy. Sokszor érezte magát beskatulyázva: Gyakran éreztem azt, hogy emiatt nekem duplán kell bizonyítanom. Be akartam bizonyítani, nem vagyok „tipikus szőke nő". Ma már ez nem érdekel – tette hozzá határozottan.