A 39 éves családapa megpróbált feltartóztatni egy rablót vasárnap este a XVI. kerületben, aki válaszképpen kést rántott, és kivégezte. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak az ismeretlen elkövető ellen - írja a Blikk.

A sokkoló eset a XVI. kerületi Futórozsa utcában történt. Hétfő délután a rendőrök ellepték a környéket, szinte minden bokrot. Az áldozat, N. Sándor pár éve költözött az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásába a feleségével és két lányával.

"A jósága és a segítőkészsége vitte a férjemet a halálba. Sanyinak jó értelemben az volt a mániája, hogy mindig mindenkinek segített. Vasárnap este az erkélyen cigarettázott, amikor észrevette, hogy egy gyanús alak motoszkál a kocsik között. Hiába kértem, hogy ne tegye, azonnal lement, gondolom el akarta zavarni. Féltem, hogy baja lesz, ezért utána mentem. Szinte futva haladtam a Futórózsa utcán, amikor jött Sanyi velem szemben talpig véresen. A karjaimba omlott és összeesett. A kórházba még bevitték, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A mi fájdalmunkon már semmi nem tud segíteni, de nagyon remélem, hogy elkapják ezt a gazembert. Tönkretette a családunk életét - mondta könnyek között Sándor gyászoló felesége, Renáta.

A Blikk információi szerint Sándor közel húsz méteren keresztül követte a feltehetőleg rablásra készülő férfit, végül a támadó késével megszúrta Sándort, aki ennek ellenére saját lábán próbált hazamenni. Eközben összetalálkozott feleségével, aki éppen őt kereste. Idősebbik lánya ugyanis látta a kamerafelvételt, amely rögzítette a két férfi mozgását, és azt mondta, hogy nem ismerhető fel a támadó, mert maszkot viselt.

Renáta mindössze 15 éves volt, amikor megismerkedett férjével, akivel azóta is szerették egymást. Kárpátalján éltek, a több pénz reményében azonban Sándor Magyarországra jött dolgozni. Két éve a család végül nem bírta tovább egymás nélkül, így Renáta és a két lány is követte a férfit Budapestre. Ettől kezdve szinte minden szabad percüket együtt töltötték. Renáta így emlékezett meg szeretett férjéről a Facebookon:

Drága lelked békében...De az én szívem örökre összetört a fájdalomtól..."

A környéken élőket is sokkolták a történtek:

Nagyon becsülöm ezt a férfit, aki lement a mások tulajdonát védeni. Manapság már ezt szinte senki nem tenné meg. Borzasztóan sajnálom, hogy ez történt vele. Azt hittem, hogy nyugodt helyen élek, ahol nem történhet ehhez hasonló tragédia. Úgy látszik azonban a rossz emberek nem válogatnak, mindenhol ott ólálkodnak - mondta felháborodottan egy boltból kilépő nyugdíjas asszony.

A budapesti rendőrök hatóvadászatot indítottak az ismeretlen tettes ellen.

Ahogy korábban a Police megírta, 2022. január 16-án 21 óra 22 perckor Budapesten, a XVI. kerület egyik utcájában megszúrtak egy férfit. A 39 éves sérültet a mentők életveszélyes sérüléssel kórházba vitték, de ott az orvosi ellátás ellenére meghalt.