Elmeorvos vizsgálja meg az egykori pornószínésznőt, B. Katalint. Ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a nő elmebeteg, akkor nem kerül börtönbe, hanem kényszergyógykezelés vár rá. Mint ahogy azt az Origo több cikkben megírta, az asszony tavaly Olaszországba hurcolta és halálra késelte a gyermekét - írta a Borsonline.

A jelenleg Olaszországban őrzött volt pornószínésznő sorsa azon múlik, hogy a szakértő beszámíthatónak, vagy súlyos betegnek nyilvánítja - írja a lap. 

Ha a nőt betegnek nyilvánítja, akkor nem lehet felelősségre vonni a gyilkosságért, vagyis biztosan nem kerül börtönbe. A magyar jog szerint ebben az esetben beutalnák kényszergyógykezelésre, és mivel ez nemzetközileg bevett gyakorlat, Olaszországban is hasonlóan járnának el.

B. Katalin, az olaszországi gyerekgyilkosForrás: police.hu / TV2 Tények

A lapnak egy neve elhallgatását kérő informátor azt mondta, az elmeorvosi vizsgálat során először elbeszélgetnek a nővel, majd különböző asszociációs teszteknek vetik alá. Ugyan folyékonyan beszél olaszul, mivel korábban több évig élt az országban, a szituációból adódóan nagy valószínűséggel speciális tudással rendelkező tolmácsot vesznek majd igénybe. Ez azért fontos, mert egy ilyen helyzetben egy-egy elhangzott szó jelentése, vagy hangulatának árnyalata is nagy jelentőséggel bírhat. 

B. Katalin azután vitte magával a kétéves Alexet Olaszországba, hogy a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a kisfiút, és az anyát arra kötelezte, hogy a gyereket adja át az apjának. A nő ehelyett Olaszországba vitte a gyereket, ahol több késszúrással kioltotta a védtelen gyermek életét, a halott kisfiúról fotót küldött az apának és több ismerősének, végül az élettelen testet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette.