Szerb és román embercsempészt is fogtak a rendőrök hajnalban

police.hu
Vágólapra másolva!
A rendőrség munkatársai tegnap összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben; egy román és egy szerb sofőr ellen pedig embercsempészés vádja miatt indul eljárás, mindketten autójuk rakterében próbáltak migránsokat csempészni.
Vágólapra másolva!

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 16-án összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, szudáni, marokkói, afgán, tunéziai és líbiai állampolgárnak vallották magukat,

azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

31 éves román embercsempészt fogtak az M5-ös autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 31 éves román sofőr ellen, aki nyolc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében - írja a Police.hu.

A férfi autóját ma, kora hajnalban állították félre az M5-ös autópályán, az autó csomagtartójában nyolc férfi utazott.

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 31 éves román sofőr ellen, aki nyolc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében Forrás: police.hu

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállították őket.

A román sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, az elfogott migránsokat kihallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerb embercsempészt fogtak a rendőrök Mórahalomnál

Hajnal kettő órakor a rendőrség munkatársai Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szerb rendszámú kisteherautót.

Az ellenőrzés során az autó rakterében hét határsértőt találtak,

akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították és őrizetbe vették, embercsempészet miatt kell felelnie.