Öngyilkos akart lenni egy fiatal lány, amiben egy férfi, akit az interneten keresztül ismert meg, segített neki. Mindezt ahelyett, hogy lebeszélte volna róla. Amikor személyesen találkoztak, a férfi altatókat adott, melyet a lány a szeme láttára vett be, és elveszítette az eszméletét. Végül a szerencsének köszönhetően életben maradt.

A negyven év feletti férfi interneten keresztül ismerkedett meg egy csömöri lánnyal, aki még nem töltötte be a tizennyolcadik évét.

Beszélgetéseik során a lány elárulta a férfinak, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt öngyilkos akar lenni. A férfi ahelyett, hogy lebeszélte volna róla, felajánlotta, hogy segít neki, és több lehetőséget is felvetett.

Többek között azt is, hogy megfojtja a lányt. Aztán azt, hogy nyugtatókat ad neki. Sokat. A kamasz a gyógyszereket választotta.

2019. november végén a férfi és a lány személyesen is találkozott Budapesten, majd a X. kerületben, egy erdőbe mentek, ahol férfi

több darab, vényköteles, erős altatót adott a lánynak, aki bevette őket.
A férfi megvárta amíg a gyógyszerek hatására a lány szédülni, majd remegni kezdett és végül eszméletét is elveszítette. Ezután a férfi a lányt magára hagyta.

A bevett gyógyszerek ellenére végül életben maradt a lány, pár órán belül magához tért és elment a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz, ahol felfigyeltek a rossz állapotára és mentőt hívtak. Csak a szerencsén múlott, hogy eszméletlen állapotában nyelve nem csúszott hátra, amely fulladást okozhatott volna. Mivel hideg éjszaka volt, a kihűlés veszélye is fennállt.A férfi ellen most vádat emeltek.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Címlapi képünk illusztráció.