A korábban már többször börtönben lévő férfi rendszeresen verte feleségét, de a saját gyerekével is agresszív volt. Az asszony ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért pont egy éve a családvédelmi hatóságok segítségével titokban a gyerekével együtt elköltözött egy olyan, Kaposvártól távoli, védett otthonba, ahol a férfi nem találhatott rájuk. De ott is csak egy ideig lehettek biztonságban.

A férfi és a nő közötti kommunikáció a férfi erőszakossága miatt nem szakadt meg teljesen, és az egyik üzenetváltásuk közben a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol vannak.

A férfi nem sokkal később meg is jelent a védett otthonnál, amikor a nő éppen óvodába kísérte a gyermeküket. A férfi rákiabált a feleségére, hogy a gyerekkel együtt szálljon be a kocsiba, amit egy barátja vezetett, mert együtt fogják óvodába vinni a kislányt.

Forrás: Ügyészség

A nő a gyerekét féltve nem mert ellenkezni. A férfi a kocsiban megragadta a nőt és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni. A nő kérlelni kezdte a férjét, aki erre

torkon ragadta és megfenyegette, hogy meg fogja verni a nő családtagjait, ha nem teszi azt, amit kér.

Az asszony kilátástalannak ítélve a helyzetét, felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival akitől

az erőszak hatása miatt azt is eltűrte, hogy akarata ellenére közösüljön vele.

A nő, illetve gyereke végül másnap tudott elszabadulni úgy, hogy a védett otthonnak gyanússá vált a hirtelen távozásuk, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit, akit később le is tartóztattak.

Fegyházbüntetésre ítélhetik, míg társát felfüggesztett börtönre.