Az utcán támadt rá a testvérpár a bicikliző asszonyra, az sem zavarta őket, hogy a nő gyereke is a kerékpáron ült

ököl
illusztráció
Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértéssel vádol az ügyészség egy jánoshalmai testvérpárt, akik egy korábbi nézeteltérés miatt támadtak egy kerékpárral közlekedő asszonyra. A nőt és a férfit az sem zavarta, hogy a sértett kisgyermeke is a biciklin ült.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az ügy vádlottjai – egy helybeli testvérpár - 2020. október 3-án a déli órákban autóval közlekedtek Jánoshalmán, amikor meglátták a velük szemben kerékpárral közeledő haragosukat. Az asszony kitért előlük és bekanyarodott egy közeli utcába, mivel félt, hogy a vádlottak korábbi fenyegetéseiket beváltják, és bántalmazni fogják.

A testvérpár az autóból kiszállva valóban a sértett után rohant, amit látva a sértett asszony elővett egy, a korábbi fenyegetések miatt magánál hordott gumibotot, hogy szükség esetén meg tudja védeni magát. A vádlottak ekkor kissé megtorpantak, és hangosan veszekedni, fenyegetőzni kezdtek. A testvérpár női tagja azonban váratlanul odaugrott a kerékpárját fogó sértetthez, és nagy erővel a mellkasánál fogva meglökte.

A lökéstől az asszony megtántorodott és elengedte a kerékpárt, melynek csomagtartójában kisgyermeke ült.

A kerékpár eldőlt, a gyermek pedig azzal együtt a földhöz csapódott, aminek következtében a jobb könyökén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

A megtámadott nő eközben igyekezett leszerelni támadóit, azonban a férfi vádlott nagy lendülettel odalépett hozzá, és több méterre elsodorva a földre lökte őt. A sértett a bal oldalára esett, melynek következtében a bal felkarcsontja eltört.

– Az ügyészség a testvérpárt súlyos testi sértés bűntettével vádolja, emellett a nőnek védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Címlapi képünk illusztráció.