Három rab a börtönből csalt ki pénzt egy embertől

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi tartozott a rabtársának, ezért azt találták ki, hogy az egyiküknél lévő, illegálisan tartott telefonnal fognak pénzt kicsalni egy véletlenszerűen kiválasztott személytől. A tervük sikerült is, több mint 170 ezer forintot szereztek meg egy személytől.
Vágólapra másolva!

A három férfi 2020 nyarán egy zárkában töltötte a büntetését egy egyik börtönben. A legidősebb férfi pénzzel tartozott az egyik társának, ezért mindhárman megállapodtak abban, hogy csalással fogja kiegyenlíteni a tartozást.

A legfiatalabb férfi odaadta az illegálisan nála lévő telefont a legidősebbnek. A harmadik férfi, akinek tartozott a társa, megadta az anyja nevén lévő bankszámla számát.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legidősebb férfi találomra beütött egy számot.

Azt hazudta a telefonba, hogy a személynek tartozása van a bankszámlájával kapcsolatban, aminek a végrehajtását az ő irodája végzi, majd azt is elmondta, hogy melyik számlaszámra kell utalni az összeget.

Az átvert személy elutalt a bankszámlára 86 ezer forintot. Az átutalás azonban az internet akadozása miatt kétszer történt meg, emiatt több mint 170 ezer forintot utalt át.

Az ügyészség a legidősebb férfi csalással vádolja, míg a két társát bűnsegédként elkövetett csalással. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.