Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, zenész egyedülálló roma tehetségkutató felhívást tesz közzé és legújabb, Esthajnal című lemezbemutató koncertjére keres roma vendégelőadókat. Az ősbemutatóra 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara valamint a Parno Graszt.

A szerző az Esthajnal című darab megírásával a magyarországi cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

Szarka TamásForrás: Horváth Edit

 Az Esthajnal című zenei anyag egy Gorkíj novella alapján íródott. Tulajdonképpen egy szerelmi történet egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak.

A tehetségkutató műsor célja kettős, és ezért más, mint az ilyen típusú, megszokott tehetségkutatók: egyrészt egy többlépcsős folyamatban felkutatni és bemutatni tehetséges roma embereket, másrészt e kiválasztás eredményeként a nyerteseknek fellépési lehetőséget biztosítani az Esthajnal lemezbemutató koncerten.

További részletek Szarka Tamás Facebook : facebook.com/szarkatamas.hu és webooldalán: www.szarkatamas.hu.

Jelentkezési határidő: 2022. február 28. éjfél.