Elfogták a migránsokat csempésző férfit, aki a szentpéterfai határon rálőtt egy osztrák határőrre

Migránsokat fogtak Szentpéterfa határában, Szentpéterfa, rálőttek egy határőrre Szentpéterfánál, a TEK is kivonult a helyszínre, migráns, embercsempész, 2022.01.17.
Migránsokat fogtak Szentpéterfa határában
Vágólapra másolva!
Hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a gyanú szerint kedden rálőtt a Szentpéterfa-Eberau határnál egy osztrák határőrre. A rendőrök Körmenden állítottak meg egy autót, amelyben utazott. A kocsit egy másik moldovai férfi vezette, és velük utazott még egy harmadik, szintén moldovai férfi. 
Vágólapra másolva!

Kedden, az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ kommandósaival együtt jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására.

Forrás: Vas Népe/Cseh Gábor

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint migránsokat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült.

Osztrák lapértesülések szerint tűzharc alakult ki az eberaui határátkelő közelében, és a moldovai férfi menekülés közben rálőtt egy osztrák katonára.

Az embercsempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott az autóból – ahogy azt korábban megírtuk.

Forrás: Vas Népe/Cseh Gábor

Tanner Klaudia osztrák védelmi miniszter azonnal reagált a rendkívüli eseményre.

A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenül maradtak a lövésváltásban
– nyilatkozta a védelmi miniszter.

Forrás: Vas Népe/Cseh Gábor

Hogy mekkora nyomás nehezedik a hatóságokra, jól jelzi, hogy ez az akció már javában tartott, amikor

EGY MOLDOVAI EMBERCSEMPÉSZ IS MEGÉRKEZETT A TELEPÜLÉSRE. PONT ODA, AHOL A RENDŐRÖK ÁLLTAK.

Természetesen azonnal elfogták őt, és az általa rejtegetett migránsokat is.