Karácsony Gergely hétfőn elismerte, ma már letagadta, hogy jutalmat adott a városházi botrány egyik főszereplőjének - videó

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely hétfőn még azt állította, hogy Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője kapott év végi jutalmat, míg szerdán az Origo kérdésére a Fővárosi Önkormányzat azt válaszolta, hogy nem kapott jutalmat Barts Balázs. Azt, hogy Barts jutalmat kapott, azt egyébként maga a főpolgármester mondta még két nappal ezelőtt, és minderről videófelvétel is készült. Teljes a káosz a Városházán. 
Vágólapra másolva!

- ezt a választ kapta az Origo azon kérdésekre a Fővárosi Önkormányzattól, miszerint

  1. Mennyi jutalmat kapott Barts J. Balázs?
  2. Nem tartja visszatetszőnek (Karácsony Gergely), hogy egy olyan ember kap jutalmat az év végén, aki év közben fegyelmit kapott?
  3. A hangfelvételeken szóba kerül a jutalékos rendszer is. Esetleg ezzel a jutalommal fizetik ki Barts J. Balázs "jutalékát"?

A válasz annak fényében meglepő, hogy Karácsony Gergely hétfőn a Városháza tervezett eladását vizsgáló bizottság előtt a következőket mondta:

Később Karácsony Gergely azon újságírói kérdésre, hogy megingott-e bizalma Barts Balázsban annak ellenére, hogy kapott fegyelmit és kiderült, hogy kapott jutalmat, azt felelte,

Mindezt az alábbi videóban is megtekinthetik:

Teljesen példátlan hazudozás

Karácsony Gergely tehát elszólta magát, most pedig ezt egyszerűen megpróbálják letagadni, azonban a fenti videóból kiderül, hogy a főpolgármester azt mondta, hogy Barts kapott jutalmat. Egyébként példátlan, hogy ilyen a budapesti önkormányzatnál előfordulhat, nyilvánvalóan Karácsony arra utasította alkalmazottját, hogy hazudjon.

Karácsonyra jellemző, hogy hazugságokkal menekül a felelősség alól, fegyelmit adott, holott tudott maga is a Városháza eladásáról. Az utóbbit maga Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes árulta el az ATV-ben. A másik eset, amikor a sofőrjére fogta, hogy miatta mentek a buszsávban, miközben ő aludt. Azóta a főpolgármester ismét a buszsávot használta, erről kérdeztük is Karácsony Gergelyt, ám a mai napig nem válaszolt megkeresésünkre. Karácsony módszere meglepően hasonlít a gyurcsányi módszerre, a teljesen gátlástalan hazudozásra.