Ezek voltak a Budapesten szíven szúrt férfi utolsó szavai

információk, Futórózsa, utca, emberölés, feltételezett, elkövető, elfogatása, sajtótájékoztató, rendőrség, rendőr
Vágólapra másolva!
Mindössze 38 órával a bejelentés után elfogták a rendőrök azt a férfit, aki néhány nappal ezelőtt a Futórózsa utcában betörni készült, majd amikor egy férfi tetten érte és követni kezdte, késsel szíven szúrta. Az áldozat még aznap meghalt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök elmondták, hogy vasárnap Budapesten, a XVI. kerület egyik utcájában egy vérző férfit találtak. A rendőrök és a mentők azonnal a helyszínre mentek, ahol

sokkos állapotban találtak rá a megsérült férfira, aki beszélni sem tudott. A 39 éves férfit a mentők életveszélyes állapotban kórházba vitték, de félúton összeomlott a keringése. Akkor még sikerült újraéleszteni, de még aznap este, a kórházban meghalt.

Utolsó mondata ez volt:

Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrök 20 fős nyomozócsoportot vetettek be az ügyben, házról házra végigkövették a kamerafelvételeket, ahol a szurkáló járt. A férfi a Futórózsa irányából a Veres Péter utcára fordult le, majd onnan a Havashalmi úton ment tovább, ahol a rendőrök szem elől tévesztették.

A megszúrt férfi idősebb lánya is megnézte a kamerafelvételt, és azt mondta, hogy nem ismerhető fel a támadó, mert maszkot viselt.

Másnap azonban a rendőrök visszamentek a helyszínre, és

mivel a férfi mozgása és felsőruházata jellegzetes, könnyen felismerhető volt, az egyik kamera tulajdonosa ráismert, és elmondta, néhány házzal távolabb lakik egy ilyen férfi.

A házánál azonban nem találták ott, és nem ment be dolgozni sem, ami újabb gyanúra adott okot.

Végül a bejelentést követő 38. órában sikerült elfogniuk. A kihallgatáson a férfi beismerő vallomást tett. Később, már a helyszínen azt is megmutatta, hogy mi hol történt, és hová rejtette a kést.

A rendőrök megtalálták az elkövetéskor viselt ruháit, és a kést is, amelyet az áldozatának lakásához közeli csatornába rejtett.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi azt állítja, hogy nem volt szándékos a gyilkosság, csak, ahogy fogalmazott:

Azonban a szúrás az áldozat szívének bal kamráját találta el, ami még aznap este a halálát okozta.

Mint korábban megírtuk, a férfi

közel húsz méteren keresztül követte a feltehetőleg rablásra készülő férfit, végül a támadó késével megszúrta áldozatát, aki ennek ellenére saját lábán próbált hazamenni. Eközben összetalálkozott feleségével, aki éppen őt kereste.

A rendőrök elmondták, hogy eddigi információk szerint

a két férfi nem ismerte egymást, ám sok a véletlen egybeesés: mindketten 1982-es születésűek, Ukrajnából érkeztek Magyarországra, kőművesként dolgoztak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A támadó ráadásul 7 kilométerre született attól a helytől, ahol áldozata.