Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában az árstopról valamint a kormányzati teljesítményről nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba elmondta, az árstop, amit a kormány bevezetett egy nem szokványos, de szükséges lépés volt. Úgy hozták meg a döntést, hogy abban reménykedtek, ebben lesz konszenzus, már azért is, mert az ellenzék a parlamentben többször is felszólította a kormányt az áremelkedésekkel szembeni azonnali cselekvésre. Hozzátette azt is, valóban infláció van egész Európában, ez elsősorban az energiaáraknak köszönhető. Most van egy cselekvési kényszer, ebben egyébként teljes az egyetértés, ám a mostani kormányzati döntést az árstopról kritizálja az ellenzék, noha korábban ők kértek kormányzati beavatkozást.

Ám a kormány véleménye szerint a családok érdeke védelmében ez egy szükséges lépés volt, de azt is látni kell, ez nem egy egyedüli lépés, hiszen ott a hitelmoratórium, a különböző adókedvezmények és egyéb támogatások. Az ellenzék az áfa csökkentését is követeli, de ez az államtitkár szerint egy bonyolult kérdés, uniós szabályoknak is meg kell felelni, de mindezek mellett hetedik éve indult meg egyes termékek áfájának a csökkentése. Az ellenzék korábban egyetlenegy alkalommal sem szavazott meg olyan javaslatot, ami az áfacsökkentésről szól. Nem lehet tudni, hogy ezek a politikusok tájékozatlanok, vagy csak félre akarják vezetni az embereket. Ám bármit mondanak, a kormány cselekszik, hogy a családokra nehezedő terheket csökkentsék.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.