Szentpéterfa lakói szerint bármikor újra megtörténhet a moldáv embercsempész esete

Migránsokat fogtak Szentpéterfa határában, Szentpéterfa, rálőttek egy határőrre Szentpéterfánál, a TEK is kivonult a helyszínre, migráns, embercsempész, 2022.01.17.
Migránsokat fogtak Szentpéterfa határában
Vágólapra másolva!
A Vas megyei Szentpéterfán található határátkelőnél hétfőn egy moldáv embercsempész furgonjával áttörte a sorompót és rálőtt az osztrák határőrökre, majd a magyar oldal felé vette az irányt. A faluban nagy volt a riadalom, amikor megtudták, hogy mi történt. A 25 éves moldáv férfit végül Körmenden sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

Egy 25 éves moldáv férfit egy rutinellenőrzés miatt akarták megállítani az osztrák katonák a határ túloldalán Szentpéterfánál, ám a sofőr fékezés helyett gázt adott és Magyarország felé vette az irányt, miközben lövéseket adott le.

A férfi a magyar és az osztrák hatóságok szerint is Ausztriába szállított illegális migránsokat.

Forrás: Vas Népe/Cseh Gábor

A lövöldözést követően óriási rendőri készültség volt a településen.

A falu lakói közül a legtöbben attól tartanak, nem ez volt az utolsó ilyen eset, hiszen már korábban is hallottak arról, hogy a közelben illegális bevándorlókat fogtak el. Lövöldözésre azonban most először volt példa.

– magyarázta a polgármester a Blikknek.

Eszter az édesanyjával és a gyermekével él együtt Szentpéterfán. Az incidens napján a szokásos esti séta elmaradt, a család bezárkózott a házba.

– mondta a nő.

Az ámokfutó moldáv férfit végül január 19-én Körmenden, egy magyar rendszámú autóban sikerült elfogni a rendőröknek.