Hózáporok érkeznek az erős széllel

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Péntek
A többórás napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (főleg hajnalban, és délutántól) várható hózápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Reggel -5, délután +2°C körül alakul a hőmérséklet.

Szombat
Reggelig a Dunántúlon és a középső tájakon havazhat, illetve hózáporok fordulnak elő. Napközben csökken a felhőzet, változóan felhős idő alakul ki - ezen belül a Dunántúlon lesz borongósabb az idő, itt elszórtan kisebb havazás, havas eső is előfordulhat. Erős marad a légmozgás. Délután -1, +4 fok valószínű.

Vasárnap
A Nyugat-Dunántúlon borult időre van kilátás, itt akár tartós havazás is lehet, amit havas eső válthat fel. Az ország többi részén sok napsütés lesz, csak kevés felhő jelenik meg az égen. A Tiszántúlon kelet felől előfordulhat hózápor. 0-1°C lesz mindössze.

Hétfő
Nyugaton, északnyugaton folytatódik a borús idő további vegyes csapadékkal. Máshol a kezdeti napsütés után északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csak néhol fordul elő hózápor. A délnyugati szél megélénkülhet. Fagypont körüli értékeket mérhetünk.

Kedd
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható havazás, majd ónos eső, havas eső is. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.