A hazai sajtó egy újabb baloldali botránytól hangos, miszerint az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó hazudhatott arról, hogy diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). A szocialista politikusnak nyilvános, a parlament honlapján elérhető életrajza szerint közgazdász végzettsége van. A Mandiner közérdekű adatigénylést küldött az intézmény jogutódjának, amely arról tájékoztatta a Mandinert, hogy nyoma sincs Bangóné diplomájának a nyilvántartásukban. Az Origo írásban arról kérdezte Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP-t és a baloldalt vezető Demokratikus Koalíciót is, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a BGF szerint Bangóné sohasem járt oda, és így természetesen diplomája sincs; Bangónétól pedig azt, hogy továbbra is azt állítja-e, hogy járt a BGF-re és kapott diplomát; valamint mit gondol az ügyről? Kérdéseinkre ez idáig nem érkezett válasz. Ha információkat kapunk az érintettektől, válaszukat követően cikkünket frissítjük.

Nemrégiben robbant a hír a hazai sajtóban, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára (szerk.: a képviselő a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának gazdálkodási és menedzsment képzésére gondolhatott) járt és 2013-ban végzett. A Mandiner írt arról, hogy közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. 

Az egyetem azt válaszolta, hogy tanulmányi rendszerünk archívumában Bangóné Borbély Ildikóra vonatkozóan nincs adat. 

A lap megkereste az Országgyűlés Hivatalát is a parlament honlapjára feltöltött nyilvános életrajz kapcsán.

Bangóné önéletrajzában szerepel a közgazdász végzettségForrás: Origo

A Hivatal azt az információt adta, hogy 

nekik semmilyen kompetenciájuk nincs arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát, azért kizárólag a képviselő felel. 

Az üggyel kapcsolatban az Origo írásban arról kérdezte Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót is, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a BGF szerint Bangóné sohasem járt oda, és így természetesen diplomája sincs; továbbra is azt állítja-e, hogy járt a BGF-re és kapott diplomát; valamint mit gondol az ügyről? 

Választ ez idáig nem kaptunk, amint ez változik, közölni fogjuk. 

Bangóné Borbély Ildikót egyébként megkereste a Mandiner is az állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, de a szocialista politikus csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en.

Nem ez az első botrányos tanulmányi ügy a baloldalon

A szocialisták nem először keverednek hasonló ügybe, amikor egy-egy politikusuk vagy tisztségviselőjük végzettsége kapcsán kétség merül fel, és ennek kapcsán hamisnak bizonyul az életrajzuk. 

Egy volt szocialista EP-képviselő, Dobolyi Alexandra olyan végzettségeket, képzéseket tüntetett fel, amelyeket nem is kapott meg, emiatt magyarázkodnia kellett. 

Legutóbb pedig 

Karácsony Gergely főpolgármester hivatalos önéletrajzában tűnt fel egy doktori végzettség, 

ám a hamis bejegyzést, egy munkatárs hibájának feltüntetve (lódítva) gyorsan levették a főváros weboldaláról.

Bangóné Borbély Ildikónak több botránya is volt márForrás: Facebook

Bangónénak volt már néhány botránya

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019 tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit. 

Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten 

– mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Bangóné Borbély Ildikó korábban széttépte a nemzeti konzultációs íveket a parlamentben, miközben tajtékozott a dühtől és nem tudott parancsolni indulatainakForrás: MTI/Bruzák Noémi

Arra is volt példa, hogy a nemzeti konzultációt fitymáló, harsány felszólalásának végén, látványosnak szánt gesztikulálások kíséretében széttépett egy konzultációs ívet.

Korábban az MTVA-ban tüntető baloldali képviselők leheveredtek a földre, hogy így tiltakozzanak Varju László DK-s képviselő „bántalmazása" miatt. A Pesti Srácok vette észre, hogy Bősz Anett liberális képviselő élő Facebook-bejelentkezésében annak is szemtanúi lehettünk, hogyan tervelték ki az akciót a képviselők. 

Kapcsold már ki! 

– fordult oda hozzá a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, majd így folytatta: 

Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?

Korábban 

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ ARRA IS KÉPTELEN VOLT, HOGY HELYESEN FELÍRJA A „MINKET" SZÓT AZ ASZFALTRA. 

Ahogy az Origo beszámolt róla, 2019. február 18-án az Országgyűlés Mentelmi bizottsága tárgyalta több baloldali képviselő ügyét, a két szocialista, Kunhalmi és Bangóné egy-egy papírlappal érkezett, amelyet a bizottság előtt is felmutattak. 

A FOJTANI SZÓT AZONBAN NEM SIKERÜLT LEÍRNIUK HELYESEN.