A magyar gyermekesek többsége szerint a szülők joga a szexuális felvilágosítás

happy loving family Beautiful Toddler Girls Women Females Cute Young Adult Adult Child Smiling Laughing Playing Embracing Holding Fun Beauty Healthy Lifestyle Caucasian Ethnicity Joy Happiness Love Care Small Lifestyles Childhood Indoors Cheerful Daughter
Happy loving family. Mother and her daughter child girl playing and hugging.
Vágólapra másolva!
A Mindennapok Női Szemmel Egyesület kutatása szerint a gyermekesek "elsöprő" többsége azt vallja, kizárólag a szülők feladata, joga, hogy a szexuális irányultságról, felvilágosításról gyerekével beszéljen, és támogatja a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást - ismertette Király Nóra, az egyesület alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Az ezer ember megkérdezésével készült felmérésben arra kérdeztek rá:

Király Nóra azt mondta, sok szülő felháborítónak tartja és elutasítja, hogy tudta nélkül, gyermekének az iskolai keretek között tartson órát egy LMBTQ-aktivista.

- mondta az egyesület elnöke.

Mint mondta, nem a mássággal, a homoszexualitással van gond. Ők is mindig azt hangsúlyozzák, hogy a másságot el kell fogadni, tudomásul kell venni.

- mondta Király Nóra.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Choreograph/Yuganov Konstantin

Az egyesület felmérése szerint a szülők azt szeretnék, hogy az intézmények teljesen mentesek legyenek ettől a témától, és legyen a szülőkre bízva a szexuális felvilágosítás, illetve az, hogy milyen szinten fogadtatják el velük a másságot.

Ez teljes mértékben a családok magánügye kell, hogy legyen.

Ezt a témát járják körül szerdai, online is követhető a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Szent István Intézet által közösen rendezendő "A gyermek nem játék!" című konferenciájukon. Szakemberek mellett felszólal a tanácskozáson - mások mellett - Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A szerdán 10 és 13 óra között tartandó rendezvényre a Facebook-on lehet regisztrálni.

A parlament november 30-án rendelte el a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök április 3-ra írt ki.

A népszavazásra bocsátott kérdések a következők:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?