Vasárnap újabb havazás érkezik, egyes területeken akár hózáporok is lehetnek - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Északkeleten és nyugaton is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten elszórt hózáporok lesznek, míg nyugaton havazás, havas eső várható. A középső tájakon ugyanakkor csapadékmentes, napos idő várható. Már csak élénk lesz az északnyugati szél. Reggel -6, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő: Többórás, ragyogó napsütésre számíthatunk az ország nagy részén. A Nyugat-Dunántúlon lehet borongós az idő, az Alpokalján szállingózhat a hó. Reggelre -11 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet, és  délután is több helyen egész nap fagyhat.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordulhat elő hószállingózás,  kisebb havazás, nyugaton havas eső, ónos eső is.  -3 és +3 fok között változik a maximum. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Szerda: Rétegfelhős, párás időre van kilátás. Csak elszórtan lehet vegyes csapadék, kisebb mennyiségben. +4 fok köré enyhül az idő. Az északnyugati szél gyakran lesz erős.

Csütörtök: Gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elvétve fordul elő szitálás, északkeleten még vegyes csapadék. Az élénk északnyugati szél enyhe levegőt hoz: +5 fok körüli értékeket mérhetünk.