Kásler Miklós elment a Szent Imre kórházhoz, a helyszínen tájékozódott a tűzesetről

Szent Imre kórház, tűz
Budapest, 2022. január 23. Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van - írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Kásler Miklós a főigazgatót minden segítségéről biztosította. 
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo is megírta, tűz ütött ki vasárnap a budapesti Szent Imre kórházban, a tűzben egy ember meghalt, hárman füstmérgezést kaptak.

A tűz miatt 56 beteget kellett áthelyezni, közülük három személynek enyhe sérülése van, és négy beteget egy másik intézménybe szállítottak át.

Tűzoltók a fővárosi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki január 23-án reggel Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Emmi közleményében azt írta, Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van és a főigazgatót minden segítségéről biztosította. A tűz okait jelenleg vizsgálják.