Megvertek és kiraboltak január 19-én, szerdán egy diákot a Debrecenből Mátészalkára tartó személyvonaton - írta honlapján a rendőrség. 

A két huszonéves rabló kezdetben vegzálták a fiút, majd amikor az átment egy másik vagonba a dolgaival, utánamentek és két vagon között megverték. A diák otthagyta a bőröndjét, hátizsákját, kabátját, és visszament a korábbi helyére, de amikor vissza akart menni a hátrahagyott dolgaiért, a két rabló nem hagyta, benyomták az ajtót, így tartva vissza a fiút.

Nyírmihálydiban  leszálltak a rablott holmikkal, a fiú kabátjával, bőröndjével, laptopjával, mobiltelefonjával, iskolai és személyes irataival. 

A rendőrök másnap elfogták a feltételezett elkövetőket, G. A. 21 éves és L. Sz. 21 éves nyírmihálydi lakosokat, akiket rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítanak. Mindkettőt kihallgatták és őrizetbe vették.

A laptop meglettForrás: police.hu

A rendőrök emellett bűnpártolással gyanúsítják G. A. szüleit, akik a rendőrség szerint segítettek eladni illetve megsemmisíteni a rabolt holmikat. A bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot pedig eladták az egyik szomszédjuknak. A diák laptopját és ruháinak egy részét a házukban megtalálták. 

A mobil is, de már csak ígyForrás: police.hu