Kétségbeesett kiabálást hallottak a szemtanúk a budapesti kórháztűznél

18 járművel több mint 70 tűzoltó érkezett a riasztásra. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni
Vágólapra másolva!
Tűzre és sűrűn gomolygó füstre ébredtek többen vasárnap reggel a Tétényi úti Szent Imre kórházban, ahol a földszinti detoxikálóban csaptak fel a lángok. A tűzoltók a lángokat gyorsan megfékezték, ám egy fiatal nő életét már nem tudták megmenteni, olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett. A dolgozók és a betegek még mindig a sokk hatása alatt állnak.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel fél 8-kor ütött ki a tűz a Szent Imre Kórházban mindössze ötven négyzetméteren, de a füst elárasztotta az intézmény több helységét is.

A lángok a földszinti detoxikálóban keletkeztek – a kórház legfrissebb tájékoztatása szerint feltehetően egy dohányzó beteg miatt –, ahol egy fiatal nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már csak a holttestét tudták kiemelni a tűzoltók.

Először az udvarra terelték ki a betegeket, a legtöbben hálóingben, pizsamában, papucsban voltak kénytelenek elhagyni a kórtermeket, ezért a többi osztályról plédeket dobáltak ki nekik, hogy meg ne fázzanak. Ezt követően indult el a betegek áthelyezése más osztályokra, vagy kórházakba.

18 járművel több mint 70 tűzoltó érkezett a riasztásra. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A Bors azt tapasztalta, hogy órákkal az oltás befejezése után is orrfacsaró bűzt voltak kénytelenek elviselni a dolgozók és a betegek.

- Ilyen élményben még nem volt részem! Mindenki pánikolt, füst árasztott el mindent, alig láttunk, csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át, de tettük a dolgunkat, hiszen mentenünk kellett az embereket! - mondta egy éjszakás dolgozó.

- A tűz elején még aludtam, és semmit észre sem vettem volna, ha a nővér nem ébresztett volna fel. Felkészültünk arra az esetre, hogy minket is át kell szállítani egy másik kórházba, de szerencsére a mi kórtermünket végül nem kellett kiüríteni. Most csak az zavar, hogy a folyosóra sem mehetünk ki, pedig szeretném átmozgatni a lábaimat - mondta az egyik beteg.