Minden előzmény nélkül ütötte arcon a mellette elhaladó gyalogost. Később kiderült, hogy a támadó ellen három körözés volt érvényben - írja a police.hu.

Január 15-én fél 12 körül egy nő hívta segítségül a rendőröket a IV. kerület Kassai utca és a Tél utca kereszteződéséhez, ahol egy sérült férfi feküdt a földön. A férfi épp az út másik oldalára akart átsétálni, amikor minden előzmény nélkül a mellette elhaladó, idegen férfi arcon ütötte, amitől elesett. A mentők kórházba vitték, súlyos sérülést szenvedett.

A kerületi rendőrök fél órán belül a támadót, a 31 éves Sz. Norbertet a IV. kerületi Virág utcában elfogták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy három körözés volt ellene érvényben. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság, míg a bíróság testi sértés miatt kiszabott szabadságvesztés letöltése miatt kereste.

Az újpesti nyomozók a támadót súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a meg nem kezdett letöltendő börtönbüntetése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.