Nem véletlenül nem indítottak Cseh Katalinék sajtó-helyreigazítási pereket, ugyanis – a Mediaworks Hírcentrumának információi szerint – a büntetőeljárásban sorra derülnek ki visszaélésgyanús ügyek a momentumos politikushoz is köthető szövevényes céghálónál – írja a Magyar Nemzet. A portál azt is hozzáteszi, hogy a NAV kiderítette, hogy a Bergman and Mülstein sro. nevű cseh vállalkozás kapcsolatban állt a Pannónia Nyomda, a Mondat és a Holotech Hungary Kft.-vel. Ez még nem is lett volna probléma, ám úgy tudják, hogy a nyomozók több furcsa körülményre bukkantak.

Egy szó sem igaz az egészből, a bíróságon találkozom majd azokkal, akik valótlan információkat terjesztenek rólam – jelentette ki Cseh Katalin azt követően, hogy a sajtó kiderítette: a hozzá, illetve a családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között mintegy 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázatot nyert el. A Magyar Nemzet szerint az ügy pikantériája, hogy 

a momentumos politikus tavaly nyáron kezdte el perekkel fenyegetni a szerkesztőségeket, ám eddig nem indultak tömegesen helyreigazítási és személyiségi jogi eljárások. 

Ez talán nem is véletlen, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói ugyanis a közelmúltban tovább bővítették a momentumos politikushoz is kapcsolható céghálót. 

A NAV szerint egy cseh vállalkozás közbeiktatásával körbeszámlázás történhetett. 

A Magyar Nemzet információi szerint a hivatal kiderítette, hogy 

a Bergman and Mülstein sro. nevű cseh vállalkozás kapcsolatban állt a Pannónia Nyomda, a Mondat és a Holotech Hungary Kft.-vel. Ez még nem is lett volna probléma, ám úgy tudják, hogy a nyomozók több furcsa körülményre bukkantak. 

Az egyik ilyet két hologramos technológia működtetésére alkalmas eszköz adásvétele ügyében tárták fel. Egészen rendhagyó módon 

a magyar vevő által kifizetett, összességében több mint egymilliárd forintos vételár maradéktalanul visszavándorolt a vevőhöz, vagyis a Holotech Hungary Kft.-hez. Az összeget egy szintén a céghálóhoz tartozó vállalkozás közbeiktatásával, részletekben adta vissza az eladó.

Cseh Katalin egyre nagyobb bajba kerül. A képen férjével látható a luxusesküvőjükönForrás: Origo

(A megoldás olyan, mint amikor valaki vásárol egy autót, majd a vételárat egy másik kereskedőn keresztül visszakapja.) A portál értesülései szerint a NAV nyomozói megállapították továbbá, hogy 

a cseh cég által kiállított ugyanazon sorszámú számlákat a Pannónia Nyomda és a Holotech Kft. több uniós pályázathoz is felhasználta. 

A hatóság azt gyanítja, hogy a fent említett két eszköz beszerzése meg sem történt, illetve, hogy a szereplők fiktív számlákat nyújtottak be 

- írja a portál. Hozzáteszik: a tisztánlátás érdekében a NAV kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh vádhatósághoz – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma. 

Az adónyomozók cseh banki adatokra, adóbevallásokra és különféle szerződésekre lennének kíváncsiak. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást azt követően, hogy Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő és egy magánszemély feljelentést tett a sajtóban megjelent információk miatt.