Célszerű, ha a sztrájkban résztvevők kék szalagot viselnek és a sztrájk idejére transzparensek is készülnek - olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közös dokumentumán, ami a Magyar Nemzet birtokába is eljutott.

Mint ismert, Márki-Zay Péternek, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének az ötlete a kék szalag viselése  - írja a lap. Most úgy tűnik, hogy a politikai akció már az iskolákba is beférkőzne a két pedagógusszervezetnek köszönhetően.

Egyértelmű, hogy a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk a baloldal kampányakciója -  írta még kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Mint fogalmaztak: közeledik a választás, a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára. A három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt Gyurcsánynéval egyeztettek, és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk - tették hozzá.

Az egész ügy onnan indult el, hogy figyelmeztető sztrájkot hirdetett még decemberben január 31-ére a PSZ és a PDSZ, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. A két szakszervezet azt ígérte, hogy ha az akció nem vezet eredményre, akkor március 16-án megismétlik azt.

Forrás: Magyar Nemzet

Egyébként nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Már az is sokat mondó, hogy korábban a gyermekvédelmi népszavazást is támadták, amivel szerintük lejáratják a referendum intézményét.