Karácsony Gergely azt mondta, belefér belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. július 24. Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Bocsánatkérésre szólította fel Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapest főpolgármesterét, miután az keresztényeket sértő kijelentést tett a Klubrádióban. Karácsony Gergelynek nem ez volt az első alpári megjegyzése. 
Vágólapra másolva!

„Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk" – mondta a Klubrádióban Karácsony Gergely főpolgármester.

„Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?" – tette fel a kérdést bejegyzésében Rétvári Bence, aki szerint józan ésszel fel nem fogható, „miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait", és miért mondja azt ráadásul, hogy egy ilyen cselekedet „végülis belefér".

Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények? – teszi fel a kérdést posztjában az államtitkár. Úgy fogalmaz: Karácsony „könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket". Rétvári Bence megjegyzi, hogy

Karácsony Gergely nem kért bocsánatot sértő mondata után, ahogy a baloldal ismert közszereplői is némák maradtak,

„nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre". Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett! – szólított fel posztjában az államtitkár.

Karácsony nem kért bocsánatot

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakció vezetője a Fővárosi közgyűlés szerdai ülésén bocsánatkérésre szólította fel a főpolgármestert, mert rádióinterjúban azt mondta: „A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk". Ez a mondat minimum egy bocsánatkérést megérdemel, mert

- jelentette ki a kormánypártok frakcióvezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester, aki nemhogy nem kért bocsánatot, kitartott szavai mellett. Mi több: tovább kongatta a vészharangokat. Karácsony szerint az épület körüli platánfák ki fognak pusztulni, mert a gyökerei mocsaras talajon alakultak ki ezért nagyon drasztikusan érinti egy ilyen beruházás.

Karácsonynak nem ez volt az első trágár megszólalása. Múlt hétfőn a Városháza tervezett eladása kapcsán vizsgálódó bizottság ülésén azt mondta, hogy sz..rik rá mi van a hangfelvételeken.

A Mediaworks Hírcentrum összegyűjtötte azokat a hangfelvételeket, amelyekre a főpolgármester - saját szavaival - sz.rik.