Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki kirabolt egy idős férfit Hosszúpályiban. Első fokon 5 és fél év fegyházat kapott, de az ügyész gondolkodási időt kért, így az nem végleges.

2022. január 14-én délután 3 körül a 65 éves férfi Hosszúpályiban egy közértből tartott hazafelé, bottal gyalogolt, másik kezében volt egy bevásárlótáska.

Egy férfi felfigyelt a nyugdíjasra, odalépett hozzá,

megragadta a kezében tartott szatyrot, és felajánlotta segít neki vinni. Az idős férfi közölte, hogy nem adja át a bevásárlószatyrát és nem kér segítséget, de a másik férfi erőteljesen megfogta, rángatni kezdte, majd kitépte azt a férfi kezéből.

Az idős férfi eközben elvesztette egyensúlyát, azonban nem esett el. A rabló a megszerzett bevásárlótáskával átszaladt az út túloldalára, kiborította annak tartalmát, magához vett egy doboz tejet és egy flakon üdítőt, illetve a pénztárcából kiborult 1.150 forintot, majd elmenekült. A bevásárlószatyorban a pénztárcában benne voltak a férfi iratai, melyeket a támadó helyszínen hagyott.

Az idős férfi a támadást megúszta sérülés nélkül, a férfinak járókelők segítettek a földről összeszedni a holmiját.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A berettyóújfalui rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki addigra a lopott élelmiszert elfogyasztotta, a pénzt pedig elköltötte.

A letartóztatásban lévő, tettét beismerő férfit a debreceni ügyészség ma állította bíróság elé. A bíróság gyorsított eljárásban őt öt és fél év fegyházra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.