Soros blogja véletlenül leleplezte Márki-Zayt: választási csalásra készül

Vágólapra másolva!
A külföldön dolgozó magyarokat használná fel a választás manipulálására Márki-Zay Péter. A baloldali jelölt egy külföldön tartott fórumon hallgatóságát arról győzködte, hogy fiktív címekre jelentkezzenek be, így döntve el a voksolás eredményét a billegő körzetekben. Ugyanezen az eseményen a hódmezővásárhelyi polgármester - ahogy arról már beszámoltunk - Jézushoz hasonlította magát.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter választási csalásra buzdította a külföldön dolgozó magyarokat, akik felhasználásával próbálná meg manipulálni az áprilisi választás eredményét. A kijelentésre Soros blogja, a 444.hu hívta fel a figyelmet, mint később kiderült, véletlenül. Tudósításukban eredetileg azt írták: Márki-Zay "arra kérte a lakcímmel nem rendelkező magyarokat, hogy ha tehetik, jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetbe". Aztán a mondatot utólag kihúzták és megpróbáltak finomítani rajta, mintha Márki-Zay nem is így értette volna.

Márki-Zay tehát azt tanácsolta hallgatóságának, hogy jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetben található lakcímre, mivel szerinte a 2018-as eredmények alapján idén akár három mandátum is múlhat a külföldi szavazatokon. A Mediaworks Hírcentruma által megkérdezett jogi szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Büntető Törvénykönyv szerint a választás rendje elleni bűncselekmény egyik elkövetési formájának minősül, ha valaki jogosultság nélkül, fiktív lakcímet feltüntetve szavaz. Aki pedig a három évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionált bűntett elkövetésére felhív, az felbujtónak minősül.

Figyelemre méltó, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester egy régi baloldali hazugságot elővéve igazságtalannak nevezte, hogy a magyar lakcímmel rendelkező, külföldön dolgozó magyarok nem adhatják le levélben a szavazatukat, a külhoni magyarok viszont igen. Amellett, hogy az Alkotmánybíróság szerint a jogszabály nem alaptörvény-ellenes, érdemes arra is felhívni a figyelmet, hogy a külhoni magyarok csak listára adhatják le a voksukat, míg a külföldön dolgozó, de itteni lakcímmel rendelkező választópolgárok az egyéni jelöltekre is szavazhatnak. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a baloldal rendszeresen azzal támadja a leszakított országrészekben maradt magyarok szavazati jogát, hogy nem hazánkban fizetnek adót, ám ugyanezt nem kérik számon a külföldön munkát vállaló - és értelemszerűen ott adózó - magyarokon.

A fórum egyik legbizarrabb pontján Márki-Zay Jézushoz hasonlította önmagát, amikor arról beszélt, hogy vallásos élményként tapasztalta meg két sajtósa, Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához. "Péterfi Judit, amikor Simon Andrással felkerestük, azt mondta, jön, mindent eldob. A kommunikációs vezetőm, Simon András egy tapasztalt vezető, és ő is felajánlotta a segítségét (...) Ez egy majdnem vallásos élmény. Katolikusként sokat olvassuk meg halljuk a Bibliát, és látjuk, hogy az apostolok mindent eldobtak, és követték a mestert – én is hajlamos voltam mindent eldobni – de vannak még ilyen emberek" – idézte Márki-Zayt a Magyar Nemzet helyszínen tartózkodó tudósítója.