A CitizenGO is kiáll a fogyatékossággal élő emberek mellett, petíciót indítottak Márki-Zay Péter gyalázkodó kijelentései miatt. 

Petíció indult Márki-Zay Péter sértő kijelentése miatt - írja a Magyar Nemzet. A fogyatékkal élő emberek és szervezeteik támogatására szólított fel a CitizenGO. A szervezet szerint mindenkinek tiszteletben kell tartani a fogyatékkal élők méltóságát. A CitizenGO hangsúlyozza: ez kiemelten vonatkozik a közszereplőkre, a döntéshozókra, nemhogy egy miniszterelnök-jelöltre. Márki-Zay Péter azonban továbbra sem hajlandó bocsánatot kérni.

A CitizenGO szerint 

mindannyiunk felelőssége egy olyan ország építésén munkálkodni, ahol tiszteletben tartják a fogyatékos emberek méltóságát, akik ugyanolyan értékesek, mint bárki más. Ez kiemelten vonatkozik a közszereplőkre, a döntéshozókra, nemhogy egy miniszterelnök-jelöltre, akinek hatalmas felelőssége van egy embercsoportot megbántó, megalázó nyilvánosságban tett kijelentéseiért 

- húzták alá.

Márki-Zay nem hajlandó bocsánatot kérni a gyalázkodásáértForrás: Hans Lucas via AFP/Valeria Mongelli / Hans Lucas/Valeria Mongelli

Hatalmas felháborodás

Márki-Zay Péter fogyatékosoknak minősítette a Fidesz támogatóit, súlyosan megsértve ezáltal az emberi méltóságukat.

Hódmezővásárhely polgármesterének fogyatékossággal élő embertársainkat megbélyegző kijelentéseit számos nagy fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezet – köztük az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Siketvakok Országos Egyesülete – valamint több siket politikus is elítélte, továbbá nyilvános bocsánatkérésre szólította fel. 

Ennek ellenére azonban Márki-Zay Péter nem hajlandó bocsánatot kérni. 

A CitizenGO támogató kezdeményezése IDE kattintva érhető el.