Egy tiszaroffi férfi börtönben volt, amikor az élettársa szakított vele egy másik férfi szerint. A férfi ekkor hangoztatta, hogy mindkettejüket le fogja lőni. Miután kiszabadult, több ismerősétől és megpróbált fegyvert szerezni, hogy gyilkolni tudjon.

A 46 éves férfi tavaly márciusban az egyik budapesti börtönben volt, amikor a nő telefonon szakított vele egy másik férfi miatt. A rab nem tudott uralkodni az érzelmein, többször is hangoztatta, hogy le fogja lőni a nőt és az új párját is, majd magával is végez.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi áprilisban szabadult és hazament Tiszaroffra. Később több ismerősétől is azt kérte, hogy szerezzenek neki fegyvert, mert meg akarja ölni a volt élettársát és annak új párját. Az egyik barátjának azt is felajánlotta, hogy neki adja a házát, ha ad neki fegyvert és lőszert. Hiába a sok kérlelés, senki sem segített neki.

A férfi többször is elment ahhoz a házhoz, ahová a nő az új párjával költözött. Azzal fenyegetőzött, hogy először a férfival fog végezni, hogy a nő lássa, ahogy meghal.

Az ügyészség emberölés előkészülete miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.