A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt.

A Mandiner egy olvasójától kapott egy fotót, amelyből kiderül, hogy Márki-Zay Péter Londonban egy étteremben találkozott Bajnai Gordonnal (a harmadik személy nem közszereplő, ezért az ő arcát kitakarták).

Forrás: Mandiner

A baloldal jelöltje és a korábbi, megszorításairól ismert kormányfő vacsorája hosszúra nyúlt, mintegy három órán keresztül ettek és beszélgettek. Ez is azt jelzi, hogy Márki-Zay kiutazásának talán legfontosabb indoka az volt, hogy találkozhasson Bajnaival, hiszen a fórumára mindössze két órát szánt.

Bajnai az elmúlt hónapokban belekeveredett a Városháza-botrányba. Az Anonymus által nyilvánosságra hozott egyik hangfelvételen azt mondja az ügy egyik főszereplője, Gansperger Gyula – aki nagyon régóta ismeri az egykori kormányfőt, harcostársak voltak –, hogy 

Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. 

(...) Ugye, egyik része a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része, azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon."