Egész hétvégén erősen fog fújni a szél, hideg azonban nem lesz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Péntek: Az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására reggel gyorsan csökken a felhőzet, és keleten, délkeleten is megszűnik a vegyes csapadék. Napközben felhőátvonulások lesznek, melyekből elvétve fordul elő zápor, estefelé akár hózápor. +6, +7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól egyre többfelé alakul ki csapadék: az Északi-középhegységben és ÉK-en hó, máshol eső. A DNy-i szél megélénkül. 2-7 fok valószínű délután.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Ismét nagy területen fokozódik viharossá az északnyugati szél egy hidegfront hatására. A gyorsan vonuló felhőkből elszórtan lehet zápor, hózápor. 10 fok köré enyhül a levegő.

Hétfő: Délnyugat, nyugat felől valószínű felhősödés, és estétől már elszórtan kialakulhat eső, a hegyekben és északkeleten hó is lehet. +5, +6 fok köré csökken a hőmérséklet.

Kedd: Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak néhol fordul elő csapadék. Reggel gyengén fagyhat, délután 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.