Álrendőr bírságolt meg egy debreceni dohánybolti eladót - videó

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint az 51 éves férfi egy dohánybolt eladóját bírságolta meg szabálytalan maszkhasználat miatt. A debreceni rendőrök elfogták és bűnügyi őrizetbe vették - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A bejelentés január 18-án érkezett a rendőrségre arról, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. Azonnal az elkövető keresésébe kezdtek, végül az 51 éves helyi lakost január 26-án állították elő a rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták a dohányboltban történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy

szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben.

Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, az eladó rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak, akik ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debrecni Járásbíróság 2022. január 27-én elrendelt.

Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is.