Állandó nyomás alatt áll a migrációs határszakaszunk - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az MTI-nek telefonon nyilatkozva azzal kapcsolatban, hogy felkerült a kormány Facebook-oldalára egy videó, amelyen fiatal férfiak támadják a határvédőket.

Bakondi György szerint a felvétel is igazolja: nem igazak azok az állítások, miszerint a migránsok soha nem agresszívek, még nem hallottunk olyan emberről, akiket bántottak volna.

Úgy fogalmazott: a fiaink, akik Magyarország szuverenitását védik, mindennap szembesülnek ezzel az agresszióval.

Állandó nyomás alatt áll a migrációs határszakaszunk - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójaFotó: Polyák Attila - Origo

Szerinte "nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy kicsit is törvényes legyen az az eljárás, amelyben ezek a személyek menekültnek adják ki magukat, menedékjogot akarnak kérni, és ennek keretében tanúsítják ezt az agresszív magatartást" a menekültté nyilvánítás érdekében.

Úgy fogalmazott: a magyar kormány helyes döntést hozott 2015-ben, amikor a migránsok bejövetelével szemben döntött, és megakadályozta százezrek bejövetelét.

Hozzátette: idén több mint tíz és fél ezer illegális határátlépést akadályoztak meg.