BRFK: Hazudik a fiatal, aki a forgalommal szemben száguldott, több rendőrautónak nekihajtott, elsodort egy rendőrt, majd azt mondta, hogy megverték

Vágólapra másolva!
Visszautasítja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a fiatalnak a vádjait, akit január 28-án hajnalban fogtak el a rendőrök Budapesten, miután több kerületben jogosítvány nélkül száguldozott. A 16 éves fiatal később egy tévéinterjúban azt állította, hogy "ólomkesztyűvel" megverték a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

A BRFK vasárnapi közleményében azt írja, hogy a rendőrök azt követően akarták igazoltatni a gépkocsi vezetőjét, hogy a XV. kerületben a forgalommal szemben hajtott egy egyirányú utcában.

Az autós menekülés közben több rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt el is sodort,

végül a XVII. kerületben fogták el.

– Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatára, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról – írta a hatóság. Azt is hozzátették, hogy

a traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon is az áll, hogy sérülését a fiatal a személygépkocsiban szerezte.

A közleményben úgy fogalmaznak, hogy "ólomkesztyű sincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak".

Mindezek ellenére a BRFK az ügyben keletkezett valamennyi iratot megküldi a rendőrökkel szemben tett feljelentések vizsgálatára hatáskörrel rendelkező ügyészségre.

Címlapi képünk illusztráció.