Újabb városházi botrány: Gyurcsány és Karácsony a háromgyermekes anyát megalázó Mártha Imrét dicsőíti

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre
Vágólapra másolva!
Korábban már többször beszámoltunk arról, milyen elképesztő luxusban él a munkásai által csak Gyurcsány-fiókaként emlegetett Mártha Imre. Az elmúlt időszakban pedig tovább dagadt a botrány a fővárosi közműcégek vezetője körül, hiszen miközben Karácsony Gergely kedvenc cégvezére kérkedik milliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a munkásokon spórol. Ráadásul az is kiderült, hogy példátlan módon, személyiségi jogokat is durván megsértve bosszút állt egy háromgyermekes családanyán is, akit 12 év után rúgtak ki a cégtől. Mártha ellen most már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is vizsgálódik, de Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely mindennek ellenére is látványosan kiállnak mellette.
Vágólapra másolva!

Luxuskörülmények között éli mindennapjai a Gyurcsány-fióka

Mártha Imre és amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitele akkor került nagyobb nyilvánosság elé, amikor közösségi oldalára feltöltött botrányos képeit megosztották a Metropollal. Mint kiderült, munkatársainak és beosztottjainak régóta kell tűrniük azt, hogy a Gyurcsány-fióka az interneten alázza meg őket azzal, hogy miközben ők a leépítésektől rettegnek,

főnökük 100 milliós autóval jár, 2 milliárdos ingatlanban lakik, és folyamatosan tölti fel képeit nyaralásairól, amelyeket Mártha csak "home office-nak" titulál - vagyis munka közben jár külföldre pihenni.

Ráadásul a fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. A levelek írói állítják, hogy ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elviekben dolgozott és nem volt szabadságon.

Forrás: Origo

A egyik legnagyobb felháborodást kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jachtozó képre, amin egy csaknem meztelen nővel volt látható, ráírta: Home office. A közzétett posztok tanúsága szerint a Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc, méregdrága partvidékén jachtozott az alulöltözött nő kíséretében.

Szintén ősszel egy marokkói 7 csillagos luxusszállodából jelentkezett be, a hajszínből ítélve már egy másik nő társaságában.

Ebben a marrakeshi csúcsminőségű szállodában, a Namaskar-palotában egyetlen éjszaka 1 millió 627 ezer 640 forintba kerül, és úgy tudni, 10 napot sikerült itt eltöltenie, vagyis több mint 16 milliót költött csak a szállásra.

Ismert az is, hogy a Gyurcsány-fióka imádja drága tárgyakat is.

Gyakran hangsúlyozza több millió forintot érő óráit, de a képeken látható, amint sokmilliós elektromos szörfdeszkát használ, ahogy több tízmilliót érő Steinway zongorájával játszik – állítólag ezzel szórakoztatja villájában a baloldali elitet -, vagy ahogy dicsekszik vele, hogy milyen értékes lovon, egy igazi angol telivéren lovagol.

Forrás: Origo

A Gyurcsány-fióka elképesztő magyarázattal állt elő, ugyanis a budapesti közművek hivatalos Facebook-oldalán közzétett érvelés szerint nem is nagy dolog, hogy a cégvezér esténként a szolgálati Škodájából átül egy Bentley luxusautóba. „...a 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így az jelenleg több mint 13 éves" - írják Budapest közműcégének hivatalos oldalán (azt már nem teszik hozzá, mennyiért, egy 9 éves Bentley használtan is lehet 50 millió forint).

A munkásokat provokáló „home office" feliratokról pedig annyit írtak, hogy „minden érintett dolgozó a lehetőségekhez mérten korlátozta a hivatali jelenlétet, és ezzel a személyes kontaktusok számát". A Mártha Imre által közértett képeken viszont nem az látható, hogy Mártha éppen korlátozná a személyes kontaktusok számát, csak éppen hivatali munkatársai helyett egy alulöltözött fiatal nővel találkozik, értelemszerűen távolságtartás és maszk nélkül.

Másrészt a home office nem azt jelenti, hogy munka helyett külföldre utazhat valaki, hanem - ahogy a nevében is benne van - az otthonában végzi el a munkát.

Háromgyerekes családanyán állt kegyetlen bosszút Mártha Imre

Nemrég sok más közműdolgozó mellett elbocsátottak egy háromgyermekes családanyát is, Mártha Imre és cége példátlan módon, személyiségi jogokat is durván megsértve bosszút állt. Minden jogot és alapvető emberi érzést megsértve közzétették az édesanya nevét a közművek hivatalos Facebook-oldalán, miután a Metropol nemrég megírta az egész szomorú történetet, ügyelve a háromgyermekes asszony személyiségi jogaira, a neve közlése nélkül.

Az eset azért is rendkívül felháborító, mert miközben az elbocsátás előtt nem sokkal még jutalmazták a 12 év folyamatos munkaviszonnyal rendelkező anyát, nem sokkal később már ország-világ előtt megalázva, a nevét kiírva a Facebookra azt állították, hogy saját maga az oka annak, hogy utcára került.

„Elégedetlenek voltak a munkavégzésével" – írták nyilvánosan róla annak ellenére, hogy az édesanya csak jutalmat kapott a Fővárosi Közterület-fenntartónál, fegyelmit soha.

Ráadásul a kirúgásakor még jó referenciát is ígértek neki – most meg azt írják ki róla a Facebookon – a teljes nevével együtt -, hogy „munkája elégtelen színvonalú volt".

Forrás: Origo

Kiderült az is, hogy a háromgyermekes édesanyát 12 év után úgy rúgták ki és alázták meg, hogy alig egy órája volt összepakolni: megvető módon közölték vele, hogy remélik, nem kell rá kihívni a biztonságiakat, de a polár FKF-felsőt megtarthatja.

Az anya ezt követően hiába próbált segítséget kérni Mártha Imrén át Tüttő Kata főpolgármester-helyettesig mindenkitől a fővárosban, hiszen hiába adta be jelentkezését a közműcéghez több állásra is, válaszra sem méltatták. Egy rendezvényen személyesen Karácsony Gergelytől is segítséget kért, de ő előbb máshoz küldte, majd Karácsony emberei levélben azt közölték vele, hogy

a főpolgármester úrnak nincs személyes fogadóórája, és sajnálják, ha nem elégedett az intézkedéssel - vagyis hogy kirúgták.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is látványosan kiáll Mártha Imre mellett

A baloldal vezére és a DK elnöke nemrég azt írta Facebook-oldalán, hogy "Mártha Imre kitűnő ember". A fővárosi közműholding vezetője köztudott, hogy Gyurcsány Ferencnek köszönheti karrierjét, a bukott miniszterelnök viszont a közösségi oldalán megosztott írásban mindezt letagadja, hiszen azt bizonygatja, hogy korábban nem ismerte közelebbről a cégvezért.

"Általános szakmai, emberi bizalom övezte, amikor a kormányunk alatt vezette a Magyar Villamos Műveket" - írja róla, valamint azt is, hogy csak jót hallott róla, személyesen "alig találkoztak".


"Az utóbbi pár évben újra figyeltem mit csinál Budapesten. Amit tett, az elismerésre méltó. Lehet vele vitatkozni egy sor kérdésben. De tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi. Gazdag ember. Nagyon. Nem az állam, nem a kormány jóvoltából. A tehetségéből" - dicséri a bukott miniszterelnök, a baloldal vezére a Gyurcsány-fiókának hívott Márthát, és a következő mondattal zárja a posztot: Én több Mártha Imrét szeretnék.

Úgy látszik különösebben Karácsony Gergelyt sem zavarja, hogy mi zajlik a közműcégeknél, hiszen az Origo több témával kapcsolatban is megkérdezte a főpolgármestert január 6-én, azonban csak egy automatikus válaszüzenetet küldött vissza. Ebből kiderült, hogy szabadságon vannak, legközelebb január 3-án lesznek.

Később sikerült egy másik levelet is küldeniük, amiben mindössze a több száz fős elbocsátást tagadják, illetve sértődötten azt írták, hogy "a városvezetésnek semmi köze ahhoz, hogy a levelező rendszerben informatikai hiba lépett fel ma délelőtt".

Forrás: Origo

A Mártha-ügy a napokban újabb fordulatot vett, hiszen a Pesti Srácok arról számolt be, hogy vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is Mártha Imre ügyében,

legalábbis erre lehet következtetni abból a tájékoztatóból, amit a NAV Márthával kapcsolatban Tényi Istvánnak küldött.

Tényi a NAV-nak küldött bejelentésében azt írta, hogy "a sajtóban közölt tények, információk alapján vagyongyarapodását érintő vizsgálat lefolytatását kérem. Kérem a közérdekű bejelentés, illetve az esetleges vizsgálat eredményének megküldését a Főpolgármesteri Hivatal részére."

Az adóhatóság Tényinek küldött, néhány nappal ezelőtti válaszából kiderül, hogy valamilyen vizsgálat folyamatban van, ám ennek részleteiről nem adhatnak tájékoztatást. Mint írták, a szükséges intézkedést a NAV a hatáskörében megteszi - írja a Pesti Srácok.