A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen súlyos testi sértés miatt. A férfi a szüleinél családi rendezvényen vett részt. Már részeg volt, amikor meglátta, hogy az apja megöleli a feleségét. Vitát kezdeményezett, aztán rátámadt a nőre.

A vádirat szerint 2020. november elején egy éjszaka a férfi és a felesége egy családi rendezvényen volt szülei borsodi kistelepülésen lévő házában. Az összejövetel során elég sok alkoholt ivott. A társalgás és szórakozás közben a részeg férfi apja megölelte a menyét, ami nem tetszett a férfinek. 

De nem az apját vonta felelősségre, hanem trágár szavakkal szitkozódva a feleségével kezdett vitatkozni.  A családfő zokon vette, hogy neje visszaszólt neki, 

ezért egy hirtelen mozdulattal, nagyon erősen belerúgott a nőbe. 

A jobb lábszárán találta el az áldozatát, aki a földre esett. Mint később kiderült, mindkét lábszárcsontja elmozdult, eltört, amivel 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben a tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Címlapi képünk illusztráció.