Az erős szél okozhatta a vasárnapi halálos balesetet Ceglédnél

halálos baleset Cegléd
Cegléd, 2022. január 30. Összeroncsolódott személyautó Cegléd közelében, a 311-es úton, miután a gépjármű összeütközött egy kamionnal 2022. január 30-án. A balesetben az autójába beszorult 67 éves sofőr életét vesztette. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt térhetett át vasárnap egy férfi az autójával a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal. A 67 éves H. László meghalt a balesetben.
Vágólapra másolva!

Az erős szél lökhette át egy 67 éves férfi autóját a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy állatokat szállító kamionnal vasárnap Ceglédnél - írja a Blikk. H. László az ütközés után beszorult a roncsba, az életét már nem tudták megmenteni.

Összeroncsolódott személyautó Cegléd közelében, a 311-es úton, miután a gépjármű összeütközött egy kamionnal január 30-án. A balesetben az autójába beszorult 67 éves sofőr meghalt Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A Blikk szerint a teherautó sofőrje arról számolt be, hogy

a szemből érkező kocsi az utolsó másodpercben váltott sávot, így esélye sem volt arra, hogy elkerülje a balesetet.

A cikkben felidézik, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Cegléd környékén aznap 90 kilométer per órás szél tombolt, a Blikk által megszólaltatott szakértő szerint pedig könnyen elképzelhető, hogy ez okozta a tragédiát.

– Ezekben a helyzetekben a sofőr megpróbál korrigálni azzal, hogy rászorít a kormányra, hogy egyenesben tartsa a járművet, de ez nagyon nehéz.

Amikor egyik pillanatról a másikra megszűnik, az ellenkormányzás miatt is áttérhet a jármű a szemközti oldalra. Tanfolyamokon is tanítjuk, hogy a váratlanul fellépő oldalszél a legveszélyesebb – mondta Köves Szilárd vezetéstechnikai szakértő.

Vasárnap pusztító szélvihar csapott le az országra, a budapesti János-hegyen 127 kilométer per órás szelet is mértek. A tűzoltókat több mint 1600 esethez riasztották: főleg a kidőlt fák, leszakadó faágak adtak munkát a hatóságnak.