Jakab Péter biztos, hogy nem mond igazat a vagyonnyilatkozatában

JAKAB Péter CSELEKVÉS felszólal gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása mutat plenáris ülés politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2021. szeptember 27. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 27-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Míg Jakab Péter felesége korábban jelezte, hogy egyedülálló, addig most a Jobbik elnöke azt írta a vagyonnyilatkozatába, hogy a családjával él. 
Vágólapra másolva!

Jakab Péter, a Jobbik elnöke frissen nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint változatlanul Miskolcon él egy 106 négyzetméteres házban - felesége és három gyermeke társaságában. Ezzel szemben Jakab Péter felesége korábban nyilvánosan közölte, hogy már egyedülálló.A Jobbik elnöke tehát nem írt igazat a nyilatkozatában. A vagyonnyilatkozatnak a 2021. december 31-i állapotot kell tükröznie, addigra pedig az egybehangzó hírek alapján Jakab már elköltözött otthonról.

Jakab Péter nem mondott igazat a vagyonnyilatkozatában? Forrás: MTI/Kovács Attila

A politikus változatlanul felerészben tulajdonosa a háznak, amit 2017-ben vásároltak (ez nem magyarázat a fentiekre, ott ugyanis Jakab arról nyilatkozott, hogy közös háztartásban él feleségével és gyerekeivel). Vagyonnyilatkozata juttatások rovatában 2018 óta szerepeltet egy budapesti albérletet is, az azonban nem derült ki egyik nyilatkozatából sem, hogy ez mennyibe is került.

A Jobbik elnökének vagyonnyilatkozata szerint csökkent a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó készpénzállománya is: míg 2020-as vagyonnyilatkozatában 4,1 millió forintot írt be, a 2021-esben csupán 2,5 millió forintot tüntetett fel. Azonban hiteléből 950 ezer forintot sikerült törlesztenie: már csupán 8,2 millió forinttal tartozik a banknak.