Márki-Zay Péter összevissza beszél – videó

MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter hónapok óta támadja a kormány népszerű gazdasági intézkedéseit. Eddigi nyilatkozataiból az is látszik, hogy nem csak a rezsicsökkentést támadja: a kormány összes olyan lépését ellenzi, amely segítséget nyújt a magyar polgároknak. A baloldal jelöltje összevissza beszél, miközben a brüsszeli bürokratákhoz és a baloldal volt vezető politikusaihoz dörgölőzik, és a zsebébe dugott pénzes borítékokat fogad el kampányához. Van, amikor Jézushoz hasonlítja, van, amikor politikai elemzőnek képzeli magát, van, amikor Afrikát tekinti példának az egészségügyben, vagy Indiába küldené szemműtétre a magyarokat - általában zavaros gondolatmenetek végén felháborító vagy nevetséges dolgokat mond. Összegyűjtöttük, a baloldal jelöltje mire készül, miről beszélt eddig összevissza.
Vágólapra másolva!

Minden kormányzati segítséget támad

Márki-Zay eddigi nyilatkozataiból egyértelművé válik, hogy a kormány minden intézkedését támadja,

A KORMÁNY ÖSSZES OLYAN LÉPÉSÉT ELLENZI, AMELY SEGÍTSÉGET NYÚJT A MAGYAR POLGÁROKNAK, GYAKORLATILAG MINDEGY, MI AZ: MÁRKI-ZAY ZAVAROSAN, SOKSZOR ÖSSZEFÜGGÉSTELENÜL BESZÉLVE MEGPRÓBÁL MINDENBE BELEKÖTNI.

Az élelmiszerárstop szintén a magyar lakosság megsegítését célozta, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc jelöltje élesen bírálta az intézkedést.

Az intézkedést "ostobának" és "felelőtlenségnek" nevezte.

Emlékezetes, hogy a baloldali politikus a benzinárak maximalizálását is támadta.

A kormány intézkedései révén sok család juthat új otthonhoz Forrás: Origo

Majd úgy folytatta, hogy

A kormány családtámogatási kedvezményeit is támadta. Márki-Zay zavarosan arról beszélt, hogy "a piac mindig beárazza, de maradjon a csok". Vagyis: ha a piac úgy alakítja, akkor mégiscsak visszavonná a jobboldali kormány intézkedését.

Gúnyolódott a szegényebb embereken

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter szánalmasnak és „ostoba intézkedésnek" nevezte a hatósági árak bevezetését. Szerinte a csirkefarhát árát sem kellett volna csökkenteni. Azaz,

Márki-Zay szerint nem helyes, hogy a magyar kormány harcol az infláció ellen és hét alapvető élelmiszer árát befagyasztotta.

Márki-Zay Péter a fogyatékkal élőket is megsértette

Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter újabb társadalmi csoportot jelölt ki magának ellenfeléül, legutóbb az kavart óriási vihart a hazai közéletben, hogy a fogyatékossággal élőkbe rúgott bele.

MÁRKI-ZAY EGY NEHEZEN ÉRTHETŐ GONDOLATMENET VÉGÉN „FOGYATÉKOSOKNAK" MINŐSÍTETTE A FIDESZ TÁMOGATÓIT, A KIFEJEZÉST NEGATÍV JELZŐKÉNT HASZNÁLTA, SÚLYOSAN MEGSÉRTVE EZÁLTAL A FOGYATÉKKAL ÉLŐK EMBERI MÉLTÓSÁGÁT.

Márki-Zay kijelentéseit több, a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseletét ellátó szervezet is elítélte. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) szerint

„a fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő a fogyatékossággal élő emberek, családtagjaik és segítőik számára".

Szerintük „évtizedek fáradságos munkáját képes lerombolni egy közszereplő", aki "több százezrekhez eljutó nyilatkozatában a fogyatékosságot ellenfelei szellemi képességeinek meghatározására, lekicsinylésére használja".

Becsmérelte a tanárokat is

Márki-Zay Péter minden tiszteletet mellőzve arról is beszélt, hogy a tanári pálya mindig is kontraszelektált pálya volt, hiszen még a szocializmusban is felvettek oda mindenkit, akit egyébként nem engedtek más egyetemre, mert osztályellenségnek tartotta a rendszer. A baloldali jelölt ennek kapcsán kifejtette, hogy ha a tanárok most sokkal többet keresnének, akkor nem lenne kontraszelekció, és majd

A pedagógusok becsmérlésétől sem riadt vissza Gyurcsány jelöltje Fotó: Hirling Bálint - Origo

Vagyis most ez nem így van. Azaz,

MÁRKI-ZAY PÉTER SZERINT MOST NINCSENEK KIVÁLÓ TANÁROK, HISZEN BÁRKIT FELVESZNEK A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBE.

Aberráltnak nevezte a gyermekvédelmi népszavazást

Gyurcsány Ferenc jelöltje attól sem riadt vissza, hogy kampányoljon a gyermekvédelmi népszavazás ellen. Márki-Zay

egész egyszerűen aberráltnak nevezte a népszavazás kérdéseit: azokat, amelyek a gyermekek életét, biztonságát és egészségét védő kérdések.

A LMBTQ-propagandát népszerűsítő "drag queenek" minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy gyerekeket befolyásoljanak. Nyugaton már rendszeresen bejárnak az iskolákba érzékenyítő programokat végezni (a kép illusztráció, az Egyesült Államokban készült) Forrás: FREDERIC J. BROWN/AFP/ Getty

Így gyalázza az időseket

Márki-Zay újévi köszöntőjében egy érthetetlen logikai menet végén azt mondta, hogy nem nőhetett a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Márki-Zay

már tavaly novemberben az elképzelt választási győzelme egyik eszközeként beszélt az idősek Covid okozta haláláról.

2021. november 7-én jelent meg Andrea Tarquini Márki-Zay Péterrel készített interjúja a La Repubblica című baloldali olasz lapban. Ebben az akkor még friss jelölt elsősorban arról beszélt, hogyan akarja megnyerni a 2022-es választást. Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta:

Háború a 13. havi nyugdíj ellen

Az időseket azonban más fronton is támadja Márki-Zay.

– jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen. Korábban pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje a DK-ban politizáló bukott televíziósnak, Kálmán Olgának fogalmazott úgy:

Parrag Zoltán egyesített kézbesítő átadja a nyugdíjprémiumot Varga Viktornénak Budapesten 2021. november 12-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ha már 13. havi nyugdíj, Márki-Zay erről is beszélt a közelmúltban, egy Gyurcsánynéval közös online beszélgetésen. Itt Márki-Zay a Magyar Nemzet beszámolója szerint úgy fogalmazott:

A beszélgetésen Márki-Zay Péter veszélyes intézkedésnek nevezte a 13. havi nyugdíjat, mint mondta,

A baloldali jelölt szerint tehát nem igazságos, sőt veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése.

Londonban választási csalásra buzdított embereket

Márki-Zay egy külföldön tartott fórumon arról győzködte hallgatóságát, hogy fiktív címekre jelentkezzenek be, így döntve el a voksolás eredményét a billegő körzetekben.

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdította a külföldön élő magyarokat.

A Mediaworks Hírcentruma által megkérdezett jogi szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy

A BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV SZERINT A VÁLASZTÁS RENDJE ELLENI BŰNCSELEKMÉNY EGYIK ELKÖVETÉSI FORMÁJÁNAK MINŐSÜL, HA VALAKI JOGOSULTSÁG NÉLKÜL, FIKTÍV LAKCÍMET FELTÜNTETVE SZAVAZ. AKI PEDIG A HÁROM ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉSSEL SZANKCIONÁLT BŰNTETT ELKÖVETÉSÉRE FELHÍV, AZ FELBUJTÓNAK MINŐSÜL.

Jézushoz hasonlította magát

Londoni fóruma egyik legbizarrabb pontján

Márki-Zay Jézushoz hasonlította önmagát,

amikor arról beszélt, hogy vallásos élményként tapasztalta meg két sajtósa, Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

Márki-Zay Péter szerint a szüléshez nem kell orvos – videó

Nem kell orvos a szüléshez Márki-Zay Péter szerint, aki korábban egy fórumon mondta azt, hogy

egy szülésznő jelenléte is elegendő a csecsemők világrajövetelekor.

Míg korábban azt mondta, vidéken szülészeti és sürgősségi osztályokat szüntetne meg, most már azt mondta, orvos sem kell ezekbe. A baloldal jelöltje a Kiszomborban tartott tavaly decemberi fórumán azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos, mivel az „nem betegség".

– mondta.

Szakértők szerint az orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, amelyeket egy bába vagy dúla nem képes kezelni, kiváltképpen azért, mert a megfelelő szaktudás mellett a szükséges kórházi műszerek sem állnak rendelkezésére.

Gyurcsányék jelöltje már korábban is azt mondta, hogy megszüntetné egyebek mellett a szülészeti és sürgősségi ellátást a vidéki városokban,

ITT VISZONT KIFEJEZETTEN ORVOS NÉLKÜLI OSZTÁLYOK LÉTREHOZÁSÁRÓL BESZÉLT, EZEKET NEVEZTE KÍVÁNATOSNAK.