Zagyva magyarázkodásba kezdett Márki-Zay arról, honnan van 50 milliója

Vágólapra másolva!
Érthetetlen és értelmetlen magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról kérdezték, honnan volt 50 millió forintja Facebook-hirdetésekre, amikor a vagyonnyilatkozata szerint erre nincs pénze. 
Vágólapra másolva!

A kérdés azért merült fel, mert a Facebook-hirdetések Márki-Zay nevén futnak, vagyis neki kell befizetni rá a pénzt. Ha viszont nem ő a hirdető, akkor kérdéses - és korrupciógyanús -, hogy ki az.

Márki-Zay erre nem tudott érdemi választ adni, összefüggéstelenül hol arról beszélt, hogy az ő kampányszámlájáról fizetik a számlát, hol arról, hogy a mozgalma számlájáról fizetik. Arra pedig, hogy miért nem számolt el vele, a bankjára kezdett mutogatni, hogy rosszul adták ki neki az adatokat.

Ahogy Nacsa Lőrinc az MTI-hez kedden eljuttatott videónyilatkozatában felidézte: Márki-Zay Péter korábban, amikor baloldali oligarcháktól kért és kapott pénzt, azt ígérte, minden kampányköltése nyilvános lesz a teljes átláthatóság jegyében. Ez nem történt meg, és Márki-Zay ezúttal sem tudott magyarázatot adni rá.