Mellkason szúrtak egy férfit Lajosmizsén

2021. május 8-án mellkason szúrtak egy férfit Lajosmizsén ezzel a késsel, a helyszínelők fotója
2021. május 8-án mellkason szúrtak egy férfit Lajosmizsén ezzel a késsel, a helyszínelők fotója
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés és zaklatás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki rokona lakásában egy verekedés után késsel mellkason szúrt egy férfit. Másnap az utcán egy mellette elhaladó gyalogost is azzal fenyegetett meg, hogy meg fogja szúrni.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy férfi tavaly tavasszal, május 8-án délelőtt járt ismerőse lajosmizsei lakásánál. Az ajtón és ablakon dörömbölt azt követelve, hogy engedjék be. A hangoskodásra felfigyeltek a szomszédok és odamentek hozzá. A lakásban élő férfi végül beengedte a dörömbölőt, aki egy ismerősét keresve szó szerint berontott. A lakástulajdonos egy közelben lakó rokona az ajtónyitáskor a férfi után eredt és megtámadta.

Összeverekedtek, majd a rokon előkapta a nála lévő 8,5 cm pengehosszúságú, sötét színű bicskát és egy felülről lefelé irányuló mozdulattal mellkason szúrta az ismerősét kereső férfit.

Az áldozat kiabálni kezdett, mire a keresett ismerős kijött a fürdőszobából és az áldozattal együtt elindult, hogy a helyi rendelőben orvosi segítséget kérjen.

A szúrás a férfi tüdejét érte, ami miatt légmell és vérgyülem alakult ki nála.

A sérülés közvetlenül életveszélyes volt, a férfi életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

Mellkason szúrtak egy férfit Lajosmizsén, a helyszínelők fotója Forrás: Police.hu

A támadó másnap délelőtt az utcán egy mellette elhaladó gyalogost is verekedésre hívott. Amikor az illető ezt elhárította, a férfi megfenyegette, hogy megszúrja.

Mivel az újabb kiszemelt áldozat ismerte a férfi kiszámíthatatlan, agresszív természetét és hallott róla, hogy másokat is bántott már, megijedt és elszaladt előle.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértéssel és zaklatással vádolja, amiért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatás alatt álló férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszéken döntenek majd.