20 ezer forint miatt megtámadtak egy bicikliző férfit Hajdúszoboszlón

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Önbíráskodás és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki azért bántott egy embert, mert nem fizette meg a tartozását.
Vágólapra másolva!

Tavaly tavasszal, május 6-án, 17 óra 30 perckor egy férfi gyalog indult áldozata hajdúszoboszlói lakására, hogy visszakövetelje tőle a neki adott 20 ezer forintját. Útközben a férfi találkozott a bicikliző áldozattal. Megállította és rátámadt.

Ököllel fejen ütötte, majd combon rúgta.

Eközben folyamatosan követelte tőle, hogy adja meg a tartozását. A férfi tagadta, hogy tartozna, ezért támadója felszólította, hogy menjenek el együtt főnöke lakására, és az áldozata kérjen tőle kölcsön, amiből fizesse vissza neki a pénzt. Ebbe az áldozat beleegyezett. A munkaadó jelenlétében a támadó folyamatosan hangoztatta, hogy a férfi tartozik neki 20 ezer forinttal, miközben három-négyszer felpofozta. A főnök a két férfi közé állt, hogy megakadályozza a támadás folytatását.

Másnap reggel az áldozat hozzájárulásával munkaadója a tartozás fejében átadott a támadó édesanyjának 20 ezer forintot.

Azért tette, hogy a férfi ne zaklassa tovább, miközben a férfi továbbra sem ismerte el a tartozást.

Az áldozat az arcán és a fején többszörös, nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámkarcolásos sérülést szenvedett.

Figyelemmel a bántalmazás módjára, az ütések számára, valamint az erőbehatások nagyságára a támadó szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult a szakértő szerint.

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon indult nyomozás, amit vádemelési javaslattal küldtek el a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészségnek.

Végül a támadó ellen önbíráskodás és súlyos testi sértés kísérlete miatt vádat emeltek a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A járási ügyészsek a vádiratban indítványoztáj, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján szabjon ki a férfire felfüggesztett börtönbüntetést.