Jégesővel, hódarával érkező záporok szelik át az országot

Budapest
Vágólapra másolva!
Ma az átvonult hidegfront mögött többfelé viharossá vált az északnyugati szél, instabilizálódott a légkör, emiatt több helyen alakultak ki záporok, zömében a Dunántúlon és a középső tájakon.
Vágólapra másolva!

Az egymás után szinte futószalagon érkező záporokból jégeső, hódara is hullik helyenként - írja az idokep.hu

A későbbiekben a záporos csapadékgócok nagy része feloszlik, és a felhőátvonulásokat követően éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet,

de a Tiszántúlon még hajnalban, reggel is maradhatnak felhős tájak, arrafelé helyenként további hózáporok alakulhatnak ki.

Csütörtökön többnyire napos idő lesz

Csütörtök délelőtt jobbára gyengén felhős, napos idő lesz, majd délutántól nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az esti, késő esti órákban az északi, északkeleti tájakon gyenge vegyes halmazállapotú csapadék már előfordulhat.

Az északnyugati szelet hajnalig, reggelig sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések.

Később a légmozgás határozottan veszít erejéből, csütörtökön már csak délelőtt fordulhat elő néhány élénk, egy-egy erős széllökés.

Az aktuális érvényben lévő riasztásokról az alábbi honlapon tájékozódhat:

www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de a kevésbé szeles fagyzugokban ennél alacsonyabb, megközelítőleg a Győr-Szeged szélcsatorna mentén ennél magasabb értékek is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 4 és 9 fok között várható, északkeleten lehet ennél egy-két fokkal hidegebb.