Közel fél milliárd forinttal segíti az EMMI a Szent Imre Kórházat

Szent Imre kórház, tűz
Budapest, 2022. január 23. Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
476,5 millió forinttal segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán keletkezett tűzeset miatti helyreállító munkálatait - tudatta az EMMI közleményében.
Vágólapra másolva!

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban január végén tűz ütött ki, amelynek következtében

a Sürgősségi Betegellátó Osztálya jelentős, több száz milliós kárt szenvedett.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tűzeset napján, a helyszínen tájékozódott és Dr. Bedros J. Róbert főigazgatót arról biztosította, hogy a kormány mindent segítséget megad a kórháznak a helyreállításához.

Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A kórház ugyan rendelkezik vagyonbiztosítási szerződéssel és a biztosító is elkezdte a helyszíni szemlét, valamint a kárfelmérést, de elhúzódhatnak a biztosítási folyamatok.

Az EMMI, ezért soron kívüli támogatásban részesíti a kórházat,

a budapesti sürgősségi betegellátás érdekében.