Márki-Zay Péter szerint a vidéki jobboldali emberek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni – annyira buták. A baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket kell gyalázni, szinte hetente használ válogatott jelzőket: „bunkó", „tudatlan, ostoba".

(...) hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni – mondta Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki szinte hetente sértegeti a vidéki embereket.

Márki-Zay Péter a migráció kapcsán fogalmazott úgy, hogy „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek" szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat". Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak" nevezte a külhoni magyarokat. 

Márki-Zay Péter rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre, „ostobána" és "tudatlannak" nevezve őket.

A baloldali kormányfőjelölt egyáltalán nem bánta meg szavait, sőt, még rá is kontrázott. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta, szavait pedig egyfajta
bocsánatkérésnek szánta. Aztán kiderült, hogy valójában úgy gondolja: ő meg néhány más vidéki polgármester nem az. 

Forrás: Facebook

A szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani – mondta Márki-Zay Péter, amikor azt találta ki, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket. – Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay. Hozzátette: „Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot". A baloldali jelölt által megfogalmazott gondolat rímel arra, amelyet a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet", az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot", ezért vesztett a baloldal – mondták.