Marad a szétvert buszmegálló, hetek óta nem dolgoznak a Blaha felújításán

Vágólapra másolva!
A Blaha Lujza téren nem lehet télen dolgozni, a Lánchídon viszont lehet? - tette fel a kérdést a Metropol, miután hetek óta nem halad a felújítás a téren. A munkások és a munkagépek is eltűntek, csak a szétvert tér és a buszmegálló maradt utánuk. A BKK szerint csak „tartósan alkalmas időjárás esetén" dolgoznak. De közben Karácsony Gergely főpolgármester azzal dicsekszik a Facebookon, hogy télen sem áll meg a Lánchíd felújítása. 
Vágólapra másolva!

Már hetek óta szünetel a felújítás a Blaha Lujza téren. A dolgot a Metropol olvasói jelezték, ezért kimentek ellenőrizni, és valóban: az elmúlt egy hétben sem történt semmi a Blahán.

Eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, csak a szemetet fújja a szél a kordonok között.

A buszmegállókat még a tél elején szétverték, de azóta így is hagyták, a buszra várakozók fagyoskodnak. A téren még láthatók azok a zöld földeszsákok, amiket novemberben hagytak kint, amikor fákat ültettek. Bár a Budapesti Közlekedési Központ szerint a munka „ütemezetten halad", a látszat nem ezt mutatja. Erről akkor az Origo is beszámolt.

Az új év első heteiben úgy tűnik, nem megfelelő az időjárás a munkára Forrás: Metropol

A Metropol munkatársai az elmúlt másfél hétben mindennap kijártak a Blaha Lujza térre, hogy megnézzék, mikor térnek vissza a munkások; de nem jöttek.

Buszmegállót sem lehet most építeni?

A portál megkérdezte, hogy milyen munkák folynak most februárban, és hogy elkészül-e a buszmegálló. A BKK újabb válasza szerint amellett, hogy kicserélnek egy közvilágítási oszlopot, „elsősorban a térburkolatba kerülő fák ültetéséhez való előkészítés történik" mintegy 2700 négyzetméter területen.

De a Metropol tapasztalatai szerint

másfél hét alatt nem láttak egyetlen embert sem, aki ezt csinálná.

A BKK magyarázata szerint „A növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés és az öntözőrendszer kiépítése, majd a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése." Így a közeljövőben nem várható a buszmegálló visszaépítése sem, hiszen, mint írják,

Fagyoskodnak a buszra várók a szétvert buszmegálló előtt Forrás: Metropol

A Lánchídnál lehet télen is dolgozni?

Karácsony Gergely főpolgármester most hallgat a Blaha ügyében. Pedig tavaly munkasisakban rögtön kirohant a térre sajtótájékoztatót tartani, amint a Metropol megírta, hogy az építkezésen csak lazsálnak. Most nem mond semmit,

csak a Lánchíd-felújítással dicsekszik – ahol, érdekes módon, nem zavarja a tél a munkákat.

„Télen sem áll meg a Lánchíd felújítása" – büszkélkedik a Facebookon.

A Blaha Lujza téren úgy tűnik, télen megállt a munka. Marad a dugó a környéken, és maradnak a fagyoskodó emberek a szétvert buszmegállóban.

Elkészül-e időben a tér felújítása? Forrás: Metropol