Rendőrökkel akarta hazavitetni magát egy nő, mert nem volt pénze

illusztráció, vonat, utazás, utas,  
 
 Budapest,,Hungary,-,February,28,,2021:,Mav,Hungarian,Railways,Passenger hungarian railways,electric unit,stadler f
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 004 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.
Vágólapra másolva!
Hajdúszoboszlóról Budapestig akarta magát vitetni a rendőrökkel egy nő 2020. decemberén, miután közölte velük, hogy nem maradt pénze vonatjegyre, mert Nyíregyházán kirabolták. Később azonban beismerte, hogy nem mondott igazat, eleve nem volt pénze, és bízott abban, hogy a rendőrök hazajuttatják.
Vágólapra másolva!

A 43 éves nő 2020. december 9-én dél körül a hajdúszoboszlói vasútállomáson volt, ahol egy várakozó utastól kölcsönkérte a mobiltelefonját és a segélyhívó számon

bejelentést tett a Hajdú-Bihar megyei rendőrségre, hogy ellopták a táskáját a benne lévő pénzzel, mobiltelefonnal és személyes iratokkal együtt, ezért nem tud Budapestre utazni.

A bejelentésre a hajdúszoboszlói rendőrök a vasútállomásra mentek és a rendőri intézkedés során a nőazt állította, hogy egy órával korábban

Nyíregyházán, a vasútállomás peronján várakozott, amikor két fiatal férfi lerántotta a vállán lévő táskáját, közben az egyikük őt megrúgta, majd a táskával együtt elmenekültek a helyszínről.

A nő hozzátette, hogy Nyíregyházáról akart Budapestre utazni, de nem volt jegye, ezért a kalauz a hajdúszoboszlói vasútállomáson leszállította a vonatról.

A kép illusztráció Forrás: shutterstock

A nőt még aznap a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon is meghallgatták, ahol

beismerte, hogy nem mondott igazat, senki nem lopta el a táskáját, csak nem volt pénze és abban bízott, hogy az értesített rendőrök segítenek neki eljutni Budapestre.

Az ügyészség a nővel szemben hatóság félrevezetésének kísérlete miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével közérdekű munka kiszabását javasolta.