A rendőrök kedden délelőtt találták meg egy két és fél éves kisfiú holttestét egy csepregi családi házban. Úgy tudjuk, az apa hívta ki a mentőket, azt állítva, hogy a gyerek fulladozni kezdett szén-monoxid-mérgezés miatt. A helyszínen azonban nem mértek a levegőben magas szén-monoxid-koncentrációt, a gyerek holttestén pedig sérüléseket találtak. 

A csepregi Bartók utcában a ház előtt már szinte semmi sem emlékeztetett a tragédiára, mindössze pár felfestést lehetett látni a betonon, amit még a helyszínelők és a rendőrök rajzoltak fel. Az utcában éppen két társaság beszélgetett egymással, de egyelőre ők is csak találgatni tudják, hogy mi történhetett.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jó ideje itt lakunk már, de alig láttuk őket az utcában. Nem voltak túl barátságosak  – mondta az Origónak az egyik férfi. A vele lévő nő elmondta, hogy ez az utca mintha el lenne átkozva, mivel 

pár évvel ezelőtt egy másik házban történt hasonló eset. Akkor egy férfi két gyerekével végzett. 

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik szomszédos házban élő férfi arról, beszélt, hogy amikor hazaért délután, annyi rendőr volt a ház előtt, hogy még az autójával sem tudott megállni. Elmondása szerint a férfi hívta ki a hatóságokat azzal, hogy szén-monoxid-mérgezés miatt fulladozik a kisfiú.

"A tűzoltók viszont nem mértek szivárgást, a gyerek viszont már halott volt és sérülések voltak rajta. Akkor jöttek ki a rendőrök és kezdtek el nyomozni" – mondta a férfi, aki úgy tudja, hogy az anya éppen bevásárolni volt, amikor a férfi megölhette a gyereket.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Öt gyerekük van, a legkisebb is bent volt a házban, őt a hatóságok hozták ki. A másik három óvodában volt, az anya pedig pont bevásárolt, ha jól tudom. A nő most is terhes, nagyjából a 8. hónapban lehet  – tette hozzá. Ő és a párja hiába lakik szinte a szomszédban, bevallása szerint nem beszéltek egymással, csak köszöntek, amikor az utcában összefutottak.

Információink szerint a férfi ezek után végezni akart magával, de nem járt sikerrel, őt a mentők kórházba vitték. 

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ami megerősíti, hogy gyilkosság történhetett.